OURGROUND

Top vijf: fit in Amsterdam

vol-goede-voornemensGoede voornemens. Bij mij al jammerlijk gefaald omdat ik het afgelopen weekend weer constant aan het wodka infuus lag in plaats van in de gym. Maar vanaf vandaag is het afgelopen: ik ga weer normaal doen! Snoeihard trainen, gezond eten en toch wat vaker chillen. Is een van jouw goede voornemens om ook meer te trainen? Dan hierbij de top vijf manieren om van je pens af te komen in Amsterdam:

1.Stadswild
Springen op muurtjes, auto’s duwen en van de trappen rennen bij Nemo. Bij Stadwsild is “the city our playground” en dat nemen ze dus héél letterlijk. Vergelijk het met Apenkooi: je rent door de stad en gebruikt de gebouwen, auto’s, kunstwerken die de stad rijk is voor een heftige workout. Ook bieden ze bijzondere workshops aan: van handstandtrainingen tot de rentraining ‘your best 10K ever’. Stadswild is erg laagdrempelig omdat je per training, workshop of event betaalt en daarnaast altijd verrassend en uniek!

 • Wat: bootcamp 2.0
 • Meest geschikt voor: iedereen
 • Waar: verschilt per event en training
 • Meer info: stadswild.nl

 

2.Personal Body plan
Nog nooit heb ik zulke goede resultaten gekregen als met Personal Body Plan (check hier de blog over mijn eerste vier weken). Binnen vier weken een duizelingwekkende 2,5% gedropt in mijn vetpercentage, heb ik opeens maat 26 en dát met een heel flexibel schema. Ik heb dus nog genoeg tijd om allemaal leuke dingen te doen en daar zitten zelfs avonden snoeihard zuipen tussen (wodka dan wel te verstaan). Bij Personal Body plan moet je zelfstandig trainen, krijg je een online coach die je helpt om je gedrag, voeding en trainingen optimaal te krijgen en zorg je er eigenlijk voor dat je jezelf een nieuwe lifestyle aanmeet. Dit is even wennen want: geen trainers en geen medestanders. Alleen jij kan jezelf pushen en alleen jij zorgt ervoor dat je die reps af maakt. Het voelt alsof je vijf bent en je vader de zijwieltjes van je fiets afhaalt. Maar als je eenmaal fietst dan ga je als een malle! Ik ben groot fan!

 • Wat: Je personal trainer, voedingsdeskundige in je broekzak om je lifestyle voorgoed te veranderen
 • Meest geschikt voor: iedereen, van beginner tot doorgewinterde sporter die steeds niet de resultaten krijgt die hij/zij wilt
 • Waar: op afstand via een app krijg je alle schema’s, lessen en heb je contact met je trainer
 • Meer info: ourground.nl/personal-body-plan/
Noor Amsterdam OURGROUND noor Amsterdam OURGROUND

3. Noor trainingen
Noor is een Braziliaanse tophockeyster die weet hoe ze een training fun, positief en effectief maakt. Waar menig trainer in mijn oor gilt dat ik nog een rep moet doen, dat ik me niet moet aanstellen en vooral niet moet mieten is Noor één brok positiviteit. “Lekker bezig”, “ziet er goed uit” en “ga zo door” vliegen je om de oren. De bootcamptrainingen zijn buiten, in een klein groepje van max. 8 mensen en er wordt enkel gebruik gemaakt van je eigen lichaamsgewicht. Heel toegankelijk dus voor de beginnende sporter die in groepsverband fit wilt worden!

 • Wat: bootcamp
 • Meest geschikt voor: beginnend/intermediate
 • Waar: Sarphatipark
 • Meer info: Noortjerandag.com/

4. Rockstar Bootcamp
Deze mannen weten hoe ze je binnen hun programma van 6 weken rete strak krijgen. Drie keer per week snoeihard trainen en je strikt houden aan hun voedingsplan (no alcohol!). Je (sociale) leven staat wel totaal op zijn kop want Rockstar moet (tijdelijk) de focus van je leven zijn. Resultaten ga je zeker behalen mits je de commitment hebt van een Rockstar! Lees hier ons eerdere verslag.

4.Vondelgym
Ja ja, hij is open. De Gym van Arie Boomsma waar je helemaal los kunt gaan met onder andere crossfit, bag training en ren trainingen. Aanvankelijk waren we wat huiverig voor een horde vrouwelijke Arie fans en een daardoor overvolle gym. Maar het lijkt mee te vallen: Vondelgym is niet voor de huisvrouw die een BBB lesje wilt volgen, maar voor de serieuze krachttrainer, bokser of crossfitter. Dit hebben we overigens allemaal van horen zeggen want Arie je hebt ons nog niet uitgenodigd! Invite graag naar: pareltje@ourground.nl

 • Wat: nieuwe gym in Amsterdam
 • Meest geschikt voor: echte krachtpatsers
 • Waar: Overtoom 143
 • Meer info: vondelgym.nl/

Hopelijk zit er wat voor je tussen en ga je je NU inschrijven, aanmelden of trek je een sprintje naar een van de bovenstaande adressen. Nu nog steeds excuses aan het verzinnen? Bekijk dan deze video van paralympische sporters.

Paralympische sporters zijn sporters met een lichamelijke beperking. Wellicht dat je het verhaal van snowboardster en gouden medaille winnares Bibian Mentel wel eens gehoord hebt (zo niet, check deze docu). Als je bedenkt wat zij kan met haar beperking dan is er voor jou echt geen enkele reden meer om niet met je kont van die bank af te komen. Ook cool dat de ABN AMRO als ‘Partner van de Toekomst’ investeert in dit soort talent-ontwikkeling! ABN AMRO werkt samen met meerdere organisaties (De Paralympische takken van zwembond KNZB, tennisbond KNLTB, de Atletiekunie en basketbalbond NBB ) om meer aandacht te krijgen voor de gehandicapte sporters (lees hier meer). Zo organiseren zij campagnes, activiteiten en speciale trainingskampen om talenten de kans te geven zich te ontwikkelen. We like!

foto’s © door Nadine

About the author:
Has 91 Articles

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top