OURGROUND
1 Comment

Buitenspelen voor volwassenen

Sinds een paar jaar heb ik een nieuwe hobby. Afgebeuld worden in het park. Sprinten van boom tot boom, dippen op een bankje, kruiwagentje op een grasveldje tussen de hondenpoep, starjumps tot je erbij neervalt en op handen en voeten trappetjes op en af kruipen. Wat ik hier leuk aan vind? Ik houd wel van een verzetje in de buitenlucht! Beetje hollen in het park doe ik nog wel zelfstandig, maar ik krijg mezelf nooit zo gek om met m’n luie kont burpees in de sneeuw te doen. En na diverse tevergeefse pogingen in stinkende sportscholen ben ik erachter: voor mij is buiten sporten: 1 + 1 = 3. Op een veldje in de stralende zon, maar zelfs in de regen onder een viaduct: na een muffe kantoordag laat ik mezelf graag even uit in het park. Buitenspelen voor volwassenen. Helaas word ik niet naar binnen geroepen als het eten klaar is..

Dit uitsloven doe ik bij Topfit Amsterdam in het Rembrandpark. Waar je in het Vondelpark op een gemiddelde zomerdag geen hand voor ogen ziet door het rookgordijn van barbecueënde hangjongeren met gettoblasters en jonkoe-stomende toeristen, is dit park nog dampvrij. Schijnheilig als ik ben zit ik zelf ook wel eens met een glaasje in het park, maar op een avond dat ik gezond ga doen, worden mijn frisse longetjes bij voorkeur niet door dergelijke walmen belaagd.

Bij deze outdoor fitness geen 40 man die met z’n allen achter elkaar door het park hobbelen. Ik houd niet zo van dat kudde-gedrag, meer van kleine groepjes (soms zelfs personal training!) en goede begeleiding. Ik hoor het graag als ik die squat al mijn hele leven verkeerd doe. De type trainingen worden afgewisseld dus zijn nooit saai en met een maandelijks fittest houd ik mijn vorderingen bij. Sport moet voor mij leuk en efficiënt zijn. Ik wil er niet ver voor hoeven reizen en doe graag zoveel mogelijk in korte tijd. Als ik om half negen ‘s avonds weer fris gedoucht op de bank zit, ben ik elke keer weer een tevree mens.

Zin om mee te bikkelen? Topfit Amsterdam heeft een actie voor OURGROUND lezers. Geef je nu op voor de maand mei, juni of juli via de actiecode OuRgRoUnD456 op de website en krijg 20% korting. Of doe een gratis proefles.
Wat: Topfit Amsterdam, outdoor fitness
Waar: Rembrandpark, west
Waarom: buitenspelen voor volwassenen
Website: 
topfitamsterdam.nl

 

About the author:
Has 38 Articles

1 COMMENT
  1. Bootcamp Boy

    Kijk de jongen links eens lekker gaan met z’n buikspieren!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top