OURGROUND
No Comments

Twee van ‘s werelds beste bars, gewoon in hartje Mokum

Het is dat ik wist waar ik moest zijn, anders was ik er voorbij gelopen. Oké, ik ben er voorbij gelopen. Met Google Maps in mijn hand. Maar in de Lijnbaansteeg zit dus ‘Tales & Spirits’. Voor mij een soort spoor 9 ¾ uit Harry Potter. Voor normale mensen waarschijnlijk prima te vinden.

Sinds oktober staat ‘Tales & Spirits’ samen met ‘Door 74’ in de top 50 beste bars van de he-le wereld. Dat is best knap. De lijst wordt samengesteld door meer dan vierhonderd juryleden, uit 53 landen. Er wordt gekeken naar gastvrijheid, drankaanbod en sfeer maar “Uiteindelijk draait het er om welke bar de mensen graag bezoeken”, aldus de organisatie. ‘Tales & Spirits’ wordt de hemel in geprezen omdat ze “intiem en sfeervol” zijn. Enfin, tijd voor een drankje.

t&s 2

Bij de knappe, tikkeltje bijdehante jongeman die aan tafel verschijnt, bestel ik een cocktail. Ik maak een grap, in mijn beste Engels, want hij spreekt geen Nederlands. De grap komt niet helemaal over. Het kan de taalbarrière zijn.. Hij lacht schaapachtig. Mijn vriendinnen daarentegen keihard. Ik pak maar zo nonchalant mogelijk de kaart, op zoek naar de cocktail die hij net heeft geadviseerd. “I’ll take it” zeg ik glimlachend. Geen idee wat het is, maar ik zie het wel verschijnen.

Achter de bar staat een grappige vent met een hoedje op. Ik zou het bijna Fairytales & Spirits noemen. Alles is namelijk een beetje sprookjesachtig. Van grappige quotes op de kaart, tot het personeel dat lekker eigenzinnig is en zich duidelijk thuis voelt. Alles heeft iets magisch, alsof iemand het met een gek toverstafje heeft betoverd. Het is moeilijk uit te leggen, maar vanwege deze magie is dit waarschijnlijk één van de beste bars ter wereld. Heel bijzonder, heel gewoon. Gewoon heel bijzonder. Net als de cocktail, trouwens.

Wat: Tales & Spirits
Waar: Lijnbaansteeg
Waarom: Top 50 beste bars ter wereld
Website: www.TalesandSpirits.com

t&s

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top