OURGROUND
2 Comments

Two for Joy

Op één van mijn favoriete dijken, de Haarlemmerdijk, zit koffiecafé Two for Joy. Ondanks dat dit een half uur fietsen van mijn huis is, zit ik er regelmatig. Ik krijg altijd een fijn huiskamergevoel als ik hier koffie drink, wat ik een prettige bijkomstigheid vind. Er staan namelijk verspreid door de zaak een paar banken en comfortabele stoelen, naast het ‘gewone’ interieur. Hoewel dit leuk is, onderscheidt Two for Joy zich van het gros door hun geweldige koffie. Ze importeren en branden de bonen zelf en dat resulteert in een heerlijke smaak. Naast de gangbare soorten koffie op het menu, hebben ze ook diverse varianten filterkoffie. Dit is weer eens heel wat anders en echt de moeite om als koffieliefhebber te proberen.

Ik ben opgevoed door een moeder die geen wijn, bier of koffie lust. Ik nam dit soort afkeer in eerste instantie over, tot het tegendeel werd bewezen. Op mijn zestiende bewees zoete witte wijn het tegendeel voor wijn en wende ik langzamerhand aan de droge variant. Het wegkrijgen van bier volgde pas een stuk later, op mijn vierentwintigste, toen de nood hoog was voor het goedkoopste drankje in de kroeg. Koffie heb ik leren drinken op mijn vijfentwintigste. Toen ik het eenmaal leerde drinken deed ik mijn best een niet al te wijverige koffiedrinker te worden. Ik kwam er namelijk achter dat veel van de vrouwen die ik kende als koffiedrinkers, het gewoon met twee of drie klontjes suiker dronken en zoveel melk, dat de koffiesmaak ver te zoeken was. Ik houd er gewoon niet zo van om mee te lopen met typische vrouwen dingen. Helaas is het (nog) niet gelukt om een straffe bak zwarte koffie of espresso te drinken en daar van te genieten. Ik drink het met sojamelk en een klontje rietsuiker. Ontzettend vrouwelijk dus. Wel een beetje jammer van mezelf.

Gelukkig proef ik ondanks de sojamelk wel een verschil in koffie. Een echte kenner ben ik niet, maar ik merk zeker dat deze van Two for Joy ontzettend sterk is. Ik ben redelijk gevoelig (of misschien zelfs allergisch) voor koffie en merk al een onrust in mijn lijf na een bakkie. Hier ben ik niet gewoon onrustig, maar loop ik ondersteboven naar buiten en kan ik mijn fietssleutels niet meer vasthouden. Mijn vriend, wel een kenner en zwarte koffie drinker, vind dit de lekkerste koffie in Amsterdam. Ik ga er dus maar vanuit dat ik het bij het juiste eind heb.

De koffie van Two For Joy kan ook online gekocht worden en ze leveren als groothandel aan verschillende cafe’s. Het kan dus zijn dat je het ergens anders ook geserveerd krijgt (bijv. bij Cotton Cake).

Wat: Two for Joy cafe’s
Waar: Frederiksplein 29 en Haarlemmerdijk 182
Waarom: het schijnt de lekkerste koffie in Amsterdam te zijn
Website: twoforjoy.nl

 

Tagged with: , , ,
About the author:
Has 19 Articles

2 COMMENTS
  1. Marja

    Leuk stuk dochter….Deze moeder heeft vorige week nog geprobeerd om zo’n koffie met sojamelk te drinken, maar helaas, ik kan het niet lekker vinden. En met de wijn en het bier wil het ook nog steeds niet lukken…helaas….

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top