OURGROUND
No Comments

De beste vega burger van Amsterdam

Schermafbeelding 2015-06-26 om 00.06.45Zachte kaas, een knapperig blaadje sla, een verse broodje, romige saus en de lekkerste vleesburger. De cheeseburger is mijn guilty pleasure. Helaas doe ik al een aantal jaar zeer mijn best om vegetarisch te zijn en eet ik zo min mogelijk vlees. Ze noemen het de ‘flex vega’. Wat eigenlijk neerkomt op maximaal 1x in de week vlees eten en dat wanneer ik bij iemand anders eet of uit eten ga. Zelf bereiden is een ‘no go’. Nu kan je denken: wat een zielige meid. Kan ze niet meer zo vaak haar lekkere cheeseburger eten!  Maar met de komst van allerlei coole food innovaties hoef ik mijn burgertje niet meer te missen. Zie hier de top 3 vega burgers van dit moment:

  1. &Tomeato Burger

De Tomeato Burger van &Samhoud smaakt als een klassieke burger met een Mexicaanse twist. En heel verrassend: voor de burger wordt geen vlees maar tomaat gebruikt! Al eerder heb ik dit verrukkelijk staaltje food innovatie mogen proeven in het restaurant van &Samhoud waar de burger is ontwikkeld. En nu is de Tomeato Burger van &Samhoud Food vers bereid verkrijgbaar bij AH to go. Hebben dus! Ze hebben nu ook een hele coole winactie want als je jouw eetmoment op Social Media deelt met #ongewoonlekker kan je een dinner bij &samhoud en een trip naar Parijs winnen!

  1. Weed Burger

Deze burger is niet gemaakt van wiet maar van geroosterde sojasnippers en kombu (zeewier). En het is niet alleen de burger die bijzonder is: het broodje heeft een extra flavour gekregen met chlorella, waardoor het groen ziet van de eiwitten. De weedsauce is een lekkere, pittige, romige saus verrijkt met echte Hollandse Zeesla uit Zeeland. Proeven? Check: dutchweedburger.com/where-to-eat/

  1. Falafelburger

De Burgermeester is uiteraard altijd een goed idee. Zeker omdat ze altijd een vega optie op de kaart hebben. Ooit een geitenkaasburger, toen een linzenburger en nu een falafelburger. De falafelburger wordt afgetopt met tuinbonen en tomatensalsa. Ik zeg; genieten!

 

 

 – advertorial –

Wat: lekkerste vega burgers
Waar: Albert Heijn to go, Burgermeester en diverse plekken in Damsco
Waarom: omdat wij proberen minder vlees te eten
Website: ah.nl/samhoud-tomeato-burger-american-classic

 

 

 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top