OURGROUND
2 Comments

Verkleedfuiven – succes gegarandeerd

Als geboren en getogen Brabander is een verkleedpartij me met de paplepel ingegoten. Al van jongs af aan ben ik dan ook meegesleurd naar de kroeg door mijn ouders. Zodra een kind kan lopen, kan het immers ook hossen. In mijn leven heb nog geen enkele carnaval gemist en nee, daar schaam ik me niet voor. Het concept is simpel, trek een leuk pakje aan en ga drinken. Veel drinken. Hoe meer attributen je bij je outfit hebt, hoe lekkerder je heel de avond in je rol kan blijven om heerlijk te flauwekullen. Zo heb ik van een heuse Sinterklaas pepernoten en pornoboekjes gekregen, ben ik eens ontvoerd met een kruiwagen en heb ik ooit een hele avond vastgeboeid gezeten aan een politieman. Al met al voelde ik me dus al vrij snel thuis in Amsterdam, waar men ook wel voor een verkleedfeestje te porren is.

Waarom werkt deze verkleed idioterie zo goed? De voorpret is al heerlijk. De angst dat niemand anders zich verkleed heeft. Ook de binnenkomst bij het feest wordt gelijk melig. Iedereen heeft zijn best gedaan en zit in hetzelfde schuitje; We zien er allemaal uit als dwazen. Voor de verlegen types onder ons; verkleden is de manier voor een ongedwongen flirt. Weet je geen openingszin? Dan kan je altijd over zijn of haar outfit beginnen. Hoe prestigieus een hot feest in de Jimmy ook mag zijn, in een gek pak is dat allemaal weg. Het maakt niet uit welk merk kleding je draagt of hoe goed je op die palen kan lopen. Nee, het gaat hier om je eigen creativiteit! Hoe gekker je outfit, hoe meer aanspraak je zal hebben. Verkleed maak je ook snel vrienden, met jongens en meisjes. Daarbij heb je als meisje natuurlijk de kans ein-de-lijk eens ‘legaal’ gekleed te gaan in een slettenbak kostuum (ja, hier maak ik me ook wel eens schuldig aan). De ijdeltuiten onder ons (man en vrouw) die koppig zijn en weigeren mee te doen vallen zo uit de toon dat ze niet lang zullen blijven.

De smaak inmiddels te pakken gekregen? Neem dan eens een kijkje bij de clubavonden Cirque Excentrique (hier word je geschminkt bij binnenkomst), Nachtspelen en Matjesdisco (gratis entree voor de mensen met matjes). Of ga knallen op de grotere festival jongens als Valtifest , Valhalla of Het grote Sjonnie en Anita verkleedfestijn. Alaaf!

Wat: waarom ik zo van verkleedfeesten houd
Waar: verschillende feesten in amsterdam
Waarom: verkleden zorgt voor een knalfuif zonder pretenties
Website: witbaard.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

2 COMMENTS
  1. Femke

    Haha heerlijk geschreven! Heel herkenbaar ook 🙂 Ik moet ider jaar even wennen de eerste dag maar dan ben ik weer helemaal los hoor! Mn outfit heb ik ook al in de pocket 🙂

  2. Roos van den Berg

    Oké dit verlicht het toch wel dat ik binnenkort ga verhuizen naar Amsterdam. Als een Brabander was ik heel bang dat ik me binnenkort niet meer kon verkleden, maar dat valt dus wel mee. Ik kijk uit naar de feestjes in Amsterdam! 😀

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top