OURGROUND
No Comments

When in Vietnam

Vietnam 3

Twee jaar geleden trok ik als een berggeit door de highlands van Vietnam. De kilo’s die ik afviel door het sjouwen van alle zooi die ik in de rest van Azië had verzameld, vrat ik er weer aan in Nam. Het concept verse loempia’s sprak me eerder nooit echt aan. Dit komt omdat ik loempia’s associeer met het hebben van een kater. En dan wil ik alles behalve vers eten.

Maar daar, in Vietnam, zag ik het licht. De vers gedraaide rolletjes met gezonde, knapperige vulling at ik het liefst op een plastic krukje. Super lokaal allemaal. Eenmaal terug in Mokum begon mijn zoektocht naar de juiste Vietnamees. Tot nu toe heb ik er drie aangedaan en ben ik twee keer teleurgesteld. Hoog tijd om de balans op te maken en deze met jullie te delen. Daar gaan we:

Saigon Cafe:

Gekke plek voor een restaurant, boven de MacDonalds in de Leidsestraat. Deze door velen, waaronder wijlen Johannes van Dam, bejubelde progressieve Vietnamees heeft het trucje van de fastfoodketen in de loop der jaren helaas overgenomen. De kokosflensjes zijn doorweekt van het vet, de kip is taai en er is weinig ‘vers’ aan de springroll. Door de rode, fluwelen bekleding lijkt het net of je een Aziatisch bordeel bent binnengelopen. Balen!

Oolong:

Een nieuwkomertje op de Ferdinand Bol. Het concept is helemaal rond en klopt als een bus: dumplings en cocktails. What’s not to like? Nou.. een aantal minor details. Het eten was oud. Van de vorige dag of de dag ervoor, zo oud. Dit was vooral te merken aan de kurkdroge Sui Kau en de taaie kip. De bediening was wat ongemakkelijk en schichtig, maar wellicht zijn dit kinderziektes. We hebben de cocktails die namiddag niet geprobeerd, maar van horen zeggen zijn die wel OK.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nghia N Nghia X Chow:

Een parel op de Rozengracht, onderdeel van Caspar Reinders’ Mr. Chow. In de knusse binnentuin is het heerlijk toeven en waan je je echt even in oud Koloniaal Vietnam. De traditionele Pho is om op te slurpen. De verse springrolls worden gemaakt waar je bijstaat en zijn qua prijs en hoeveelheid precies goed. Afhalen kan hier ook. Vaak gedaan.

Vietnam

Oh, voor dat ik het vergeet. Aankomende zaterdag ga ik de nieuwste (en schijnbaar hotste) Vietnamees in town uittesten: Pho 91.  Houd OURGROUND in de gaten voor het verslag!

Wat: Vietnam in Amsterdam
Waar: around town
Waarom: cultuur vreten doen we graag
Website: lekker receptje

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top