OURGROUND
No Comments

Voorlopig niet de Pijp uit

Schermafbeelding 2015-08-19 om 09.03.35Daar is ze weer! Met een grote grijns en onschuldige ogen begroet ik de barman, die mij een paar schamele uurtjes geleden de bar heeft uit moeten vegen. Op deze zonnige zondagmiddag wil ik vieren dat het nog even weekend is en ontkennen dat er morgen gewoon weer gewerkt moet worden. Elk weekend voer ik dit toneelstuk weer op en ik doe dit ook nog eens elk weekend bij de Mash. Want al wordt ons kleine Mokum steeds rijker aan hippe kroegen en ben ik zelf een echte stadsmens, ik hou van de Amsterdamse kneuterigheid binnen de ring.

 

Een buurman wist dit laatst nog eens te bevestigen en vertelde mij dat wij Amsterdammers binnen DE ring onze eigen ring creëren. Hierop zwaaide ik met mijn witte vlaggetje “SCHULDIG”. Gênant vaak ben ik namelijk te vinden in mijn geliefde Pijp. Mijn hart is zó groot voor dit mooie plekje Amsterdam! En als de barmannen je bij naam kennen en je steevast de hele dag aan het high fiven bent, weet je dat je bij het meubilair van het Gerard douwplein behoort. Een beetje net als de drie afzichtelijke zuilen in het midden. Maar ach, dit alles geheel vrijwillig en met liefde.

zuilen

Schermafbeelding 2015-08-19 om 09.07.04

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Net nu ik op het punt stond mijn leven te verrijken met een beetje Oost hier en wat West daar, gebeurde iets wat me waarschijnlijk eeuwig in de Pijp zal doen blijven. De hemel. Bar Mash heeft namelijk achterin plaats gemaakt voor de waarschijnlijk kleinste keuken van de stad. Een soort formaat voorraadkast waar je bij je ouders altijd doorheen scharrelt, maar dan uitgerust met piek fijne kookapparatuur. Vol verbazing staat op deze vierkante meter elke avond een soort genie Thaise gerechten te bereiden van ongekende heerlijkheid. Tot mijn grote vreugde is hier de alom bejubelde thai The Bird neergestreken. Amsterdam is veel Thaise restaurants rijk, maar voor mij steekt The Bird er duidelijk met kop en snavel bovenuit. Smakelijke gerechten prijken op de fijne bescheiden kaart.

Voorgerechten zoals: Thaise Tom Kha Kai soep, pittige beef en papaya salades en smaakvolle hoofdgerechten. De Pad Thai en de kip saté staan voor mij op nummer één. Door de smaken word ik weer even teruggetrokken in de drukke, geurende en broeierige straten, waar ik de gerechten opvrat in mijn favoriete stad Bangkok. Zorg wel voor een extra kan water op tafel of voor mijn part een pak yoghurt, want sommige gerechten kunnen erg pittig zijn. Wat mijn avonden naast het lekkere eten nog geluk zaliger maken zijn de fijne prijzen. Heb je op een doordeweekse avond geen zin om te koken en nuttig je hier je natje en je droogje (ja, dat staat er echt), dan loop je voor 15 euro glimlachend de deur uit.

Op deze zonnige zondagmiddag bestel ik een papaja salade en een frisse Gin Tonic waar ze óók om geroemd mogen worden. In goed gezelschap, met een high five hier en daar, met nog wat mooie herinneringen aan de avond daarvoor en de barman die zegt: “Daar is ze weer!” Denk ik: voorlopig ga ik de pijp nog niet uit!

Wat: Bar Mash
Waar: Gerard Douplein 9
Waarom: omdat ze zoveel lekkere soorten gin hebben en je nu ook voor je favo Thai hier terecht kan
Website: geen, wel fb!

Schermafbeelding 2015-08-19 om 09.07.13Sharon is een van onze favoriete Moppies. Deze bloedmooie sportieve chick staat graag met ons tot in de late uurtjes het Amsterdamse nachtleven onveilig te maken. Al eerder kroop zij in de pen voor OURGROUND. En we hopen dat ze dat nog veel vaker gaat doen! 

Tagged with: , ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top