OURGROUND
No Comments

Vrijheid blijheid

bevrijding (5)

We realiseren ons vaak niet hoe blij we mogen zijn met de vrijheid die we hebben. Voor alle luitjes geboren in Nederland na 1945 is het vanzelfsprekend. We vieren Bevrijdingsdag sinds dat jaar, waarin ons kikkerlandje werd bevrijd van de Duitse en Japanse bezettingen. Maar vrijheid gaat verder dan dat: denk aan hoe onze moeders hun bh’s verbrandden en andere acties die onze vrijheid enorm beïnvloed hebben. Het woord ‘tolerantie’ waarvan iedereen zich afvraagt of dat er nog is. En niet te vergeten, de afschuwelijke gebeurtenissen rondom vluchtelingen, dat zijn vrijheidszoekers pur sang. Laten we die vrijheid vieren, stilstaan bij het feit hoe goed we het hebben. Waar en hoe doen de OURGROUND moppies dat?

Sophie’s tip is het Bevrijdingsconcert aan de Amstel. “Ik ga nu al 4 jaar. Je ziet dan alle Amsterdammers aan de kade staan, op trapjes staan en uit het raam hangen. Dit jaar zijn o.a. Herman van Veen en Claudia de Breij van de partij. Mijn persoonlijke hoogtepunt is altijd het uitzwaaien van Bea, Max & Willy op ‘We’ll meet again’”.

Hanneke heeft niet echt een tip. Maar wel iets wat ze zich pas sinds een aantal jaar realiseert. “Vrijheid is het fijnste wat een mens kan hebben. Dat wij kunnen schrijven over vriendjes, feesten, trends, gays, te korte rokjes en dat we überhaupt kunnen schrijven, dat is onze vrijheid. Denk op Bevrijdingsdag dan ook extra aan al die meisjes en vrouwen die worden verkracht, als slaaf worden ingezet en laat staan naar school kunnen dankzij de weirdo’s van de IS en Boko Haram”.

Darla gaat bijna altijd naar het militaire Bevrijdingsdefilé in Wageningen, waarbij duizenden veteranen de ondertekening van de capitulatie herdenken. “Het is echt heel mooi! Allemaal historische voertuigen, muziekkorpsen, etc. Daar is overigens ook een Bevrijdingsfestival, mocht je partydrang hebben”.

5-mei-concert-Amsterdam_1560111050180_653817994747874_7443005929676953842_n11039091_388435701281338_5171892897957014651_n

 

 

 

 

 

Milou en Valentine zijn eensgezind: “Op Bevrijdingsdag bevrijden wij onze borstjes van onze bh’s en rennen we met onze tepelplakkers op hand-in-hand door Afrika Burn” (Ze zitten dus in Zuid-Afrika voor een gruwelijk festival).

Charlotte: “Vrijheid is SUPER BELANGRIJK. Voor gehele volken en groeperingen, maar ook individueel. Thuis dansen in je onderbroek, André Hazes luisteren, denken en zeggen wat je wilt, vliegen naar de andere kant van de wereld om op Bali een potje te yoga‘en in plaats van met 700 man in een bootje stappen omdat het ergens zo vreselijk is dat dat de enige uitweg is. Ik ga vrijheid vieren en zal even stil staan bij iedereen die op een andere plek of andere tijd geboren is, die niet zo gezegend is als ik. Ik ben te vinden bij Het Amsterdams Verbond Festival, met misschien een klein uitstapje naar Natwerk bij M&G.”

Tamara: “ Ik ging vorige jaren vaak naar Haarlem, naar bandjes kijken enzo. Maar dit jaar ben ik op het Amsterdams Verbond Festival.”

Met alle moppies behalve onze braless Milou en Valentine gaan we live verslag doen op het Amsterdams Verbond, wij zijn trots deelgenoot van dit initiatief waarin het Amsterdamse nachtleven zich verenigt. Dit doen we samen met: Bar Bukowski – Chicago Social Club – Disco Dolly – FISSA – Iconic Studios – N8BM – Terug naar Toen – Vunzige Deuntjes – Waterkant. Als we nog puf overhebben toppen we de dag af bij het HIPHOP stage van Mossel & Gin in samenwerking met Natwerk.

Wat: het vieren van de vrijheid
Waar: waar je maar wilt
Waarom: vrijheid is leven
Website: hetamsterdamsverbond.nl/

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top