OURGROUND
No Comments

De Amsterdamsche Waarheid #4

De aap en de vrouw gingen uit logeren…

Amsterdamse vrouwen spelen vals en mannen zijn in de aap gelogeerd. Wetenschappelijk onderzoek (lees: mijn vrienden en ik) leert dat vrouwen namelijk een gave hebben: op koppel-apps lijken ze stuk voor stuk uit een modellenmagazine weggelopen te zijn. Hoe kan dit? Hierbij mijn verklaring:
maxresdefault (1)

  • Vrouwen nemen selfies. Veeeuuul selfies. Het liefst met 2 vingers in de lucht of wegkijkend van de waarheid: de lens.
  • Vrouwen vragen voorbijgangers doodleuk of ze dezelfde foto meerdere keren kunnen nemen als het initiële resultaat niet direct Insta waardig is. Ik ken vrouwen waarbij hun fotoalbum daarom lijkt te bestaan uit ‘burst’ foto’s maar dit blijken dus allemaal ‘variaties’ te zijn. My ass…
  • Vrouwen zijn masters in disguise als het aankomt op filters, cropping en blurring. Iets minder hip lijkende vrienden worden zonder pardon weggecropped. Zo werkt de wereld van de vals spelende vrouw. 
  • Tot slot: Vrouwen worden professioneel te pakken genomen door party pic makers (lees: puistenkop die zijn vogelspot hobby moet financieren maar met Canon 5D om de nek toch met ‘Hey leukerd!’ wordt aangesproken). Flitsertje, Filtertje, Fading background en van boven genomen ziet elke rolmops er als Doutzen uit. Het is je gegund, die nieuwe profielfoto.

Resultaat 1: uitsluitend strakke lichamen op witte stranden en perfecte poses.

Resultaat 2: f*cking veel likes, matches en een horde bronstige kerels die jou graag alle hoeken van hun grot laten zien.

En dit is waar het pijn gaat doen.

Scenario: Man en vrouw spreken af in de Louie Louie. Man denkt; oeff dat leek in 4 bij 12 cm toch lekkerder… Anyway; man zet door en doet bier bier, vrouw doet GT GT. En repeat. Man gaat een paar keer verzitten om de hoek van de vogelspotter te evenaren en jahoor: man is om. Witte rook. Inmiddels lamme man denkt: fuck it, aan mijn vrienden laat ik toch alleen Hppn screenshots zien. Man en vrouw gaan met elkaar naar huis en doen boom boom.

Amsterdam_in_t_aepjen

En dan. Dan word je wakker met een woestijndroge bakkes en kloppende koppijn en denk je: “ik ben in de aap gelogeerd”. Toen vroeger scheepslieden na maanden op zee weer terugkeerden aan land werd het namelijk op een zuipen gezet in cafe/herberg ‘t Aepje aan de Zeedijk 1, dat stamt uit 1544. Regelmatig had men niet genoeg geld om de rekening te betalen en werd er met mee terug gesmokkelde apen uit verre oorden betaald. Naast vertier brachten deze apen ook een berg met killer vlooien mee. Wanneer je ‘s ochtends met een woestijndroge bakkes en kloppende koppijn wakker werd krabde je je het hemd van je lijf en wist je niet hoe snel je weg moest komen…

Maar mensen. Met de komst van de app is in de aap gelogeerd zijn is nog nóóit zo makkelijk geweest. Berg je.

foto marco knitel

Jongens en meisjes, gefeliciteerd. Jullie zijn zojuist vermaakt door Marco, die je waarschijnlijk nog wel kent van zijn succesdebuut: 5 redenen waarom de hipster razendsnel uitsterft en de uitleg over waarom Amsterdamse chicks niet te vertrouwen zijn, de eerste edities van de Amsterdamsche Waarheid. Marco feest en werkt als een maniak, is rete-slim en rete-scherp en neemt de samenleving graag onder de loep. In het dagelijks leven staat hij vaak op een podium zijn ideeën te verkondigen, maar vanaf nu maken wij met liefde een digitale spreekstoel voor hem vrij. Marco, we like you! 

 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top