OURGROUND
No Comments

Vrouwen gefriemel

Lieve mannen, jullie kunnen hier stoppen met lezen, deze post is echt heel erg voor vrouwen. Tenzij je een unibrow hebt en daar echt iets aan wilt laten doen!
Renae Zechner Amsterdam OurgroundOurground Renae Zechner

Tijdens een regenachtige zondagmiddag vorig jaar oktober had ik zin om ‘iets’ te laten doen. Je kent het wel; een mani/pedicure of massage. Als er maar iemand aan me plukt. Lekker wijverig in de watten gelegd worden. Dus op naar de Chinese Beautysalon op de Ceintuurbaan. Maar de Chinees was druk en ik moest lang wachten, dus slenterde ik teleurgesteld terug richting huis. Maar voordat ik daar aankwam liep ik nog langs een zaak met spectaculaire naam: Renae Zechner’s Colour Lounge. Het was me nooit eerder opgevallen dat naast die Kebabzaak een beautysalon zit. Uit pure nieuwsgierigheid en de nog steeds aanwezige drang om iets aan mijzelf te laten doen stapte ik binnen.

Vol enthousiasme kwam de eigenaresse Renae (zo weet ik nu) naar mij toe. Ik vroeg of ik mijn nagels kon laten oplappen. Helaas was het meisje die dit normaal gesproken doet er niet. Met haar vrolijke Australische accent bood ze aan of ik niet mijn haar wilde kleuren of mijn wenkbrauwen wilde laten doen. Mijn haar heb ik nog nooit geverfd en voor zo ongeveer elke vrouw die ik ken zijn wenkbrauwen heilig. Die laat je niet zo snel door een onbekende onder handen nemen. Maar eens moet de eerste keer zijn en Renae overtuigde mij dat de dame in kwestie er super goed in is. En hier vind je dan ook direct het best bewaarde geheim van Amsterdam; Varzaneh. Zij is van oorspong Iraanse en ik heb mij door mijn schoonzusje laten vertellen dat die vrouwen het beste zijn van allemaal als het gaat om het shapen van wenkbrauwen (met touwtjes)! Nog lichtelijk gespannen zakte ik weg in de kapsalonstoel in de hoop dat ik niet met twee zwarte strepen naar buiten zou rennen. Varzaneh begreep mij echter direct en dat gaf mij vertrouwen in een goede afloop. Na de behandeling zei ze: “Zo nu heb je weer wenkbrauwen!” Dat klonk alsof ik ze nooit had gehad en als ik nu zie hoe mooi ze in shape zijn is dat eigenlijk ook waar.

Sindsdien ben ik vaste klant en kom ongeveer iedere 6 weken even langs om alles bij te werken. Altijd ben ik weer blij met het resultaat en iedereen die vraagt wat er anders aan mijn gezicht is stuur ik linea recta door. Maar nu komt het; Farzaneh is weg en er is nog geen vervanging voor haar gevonden. Paniek, paniek zou je denken. Gelukkig ben ik er achter gekomen dat ze ook in een andere salon werkt. En die zit in Noord (Tanya Beauty), weer een reden dus om naar Noord te gaan. 

Ondanks dat ik voor mijn wenkbrauwen niet meer naar Renae toe kan is er wel degelijk nog een reden waarom je bij haar langs moet gaan. Want ze is naast kleurexpert ook kapster. Dus toen mijn blonde lokken laatst meer weg hadden van een opgedroogde verfkwast heb ik mij laten verleiden tot een Alterna Hair Treatment. Een 3-stappen behandeling op basis van kaviaar (doe maar luxe). In ruim anderhalf uur werd er weer nieuw leven geblazen in mijn haar. Heb je tijdens het lezen van deze blog vlug aan je wenkbrauwen of haar gevoelt en denk je: shit, dat wil ik ook! Ga dan vooral even langs. Ik beloof het, je wordt hier echt heel erg blij van!

Wat: Renae Zechner’s Colour Lounge
Waar: Ceintuurbaan 234, de Pijp
Waarom: prachtig geshapete wenkbrouwen a la Cara Delevigne
Website: facebook

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top