OURGROUND
1 Comment

Vuurtoreneiland

FullSizeRender (25) FullSizeRender (26) FullSizeRender (18)

Vuurtoreneiland is een klein eiland met een oude vuurtoren op het Markermeer. En sinds een aantal jaar is er op het eilandje in de zomermaanden een pop-up restaurant. Je stapt op de boot in Amsterdam en na een half uurtje kom je aan op het eilandje waar schaapjes rondrennen tussen veel bloemen, bramen en grasland. Aan de kop staat een mooie oude vuurtoren. Verder is er nog een vervallen bunker waar toiletten zijn geinstalleerd en een glazen kas waar het restaurant is.

Op de FullSizeRender (24)website van Vuurtoreneiland staat het volgende: Eten bij Vuurtoreneiland is geen gewone avond uit in Amsterdam maar meer een avontuurlijke minivakantie’. En zodra ik op de boot stap voel ik me inderdaad alsof ik op vakantie ben. Het begint al feestelijk op de boot met een plankje met allerlei lekkers en je kan ook nog drankjes bestellen. Het boottochtje duurt ongeveer 40 minuten. En in die tijd glijd de stad van je af, geniet je van het Hollandse uitzicht (nou…aan de ene kant IJburg, lekker Hollandse nieuwbouw zullen we maar zeggen). 

Als je vervolgens op het eilandje aankomt weet je niet wat je meemaakt. Vooral als je de eerste keer komt. Je bent op een soort mini waddeneilandje aangekomen waar het volmaakt stil is. Het enige wat je hoort is de wind en de schaapjes die over het eiland banjeren. Er is een oude bunker (die ze helemaal hebben opgeknapt zodat Vuurtoreneiland ook in de winter gasten kan ontvangen, hoe leuk is dat!) en een glazen kas waar het restaurant is. Die ziet er zo stijlvol en van deze tijd uit, dat de makers van VT Wonen hier echt van kwijlen. 

Dat doe ik ook, maar het eten is ook nog eens fingerlicking good. Een viergangen menu met een zilte, Hollandse twist. En daarbij worden veel verschillende en bijzondere wijnen geserveerd. We zijn in onze nopjes. Wat een topuitje. Ga hier heen als je smoorverliefd bent, als je de stad wil ontvluchten of gewoon als je een mooie avond wil hebben. Enige nadeel: Vuurtoreneiland is ongekend populair en binnen no time uitverkocht. Check de website op tijd om kaartjes te scoren voor het leukste uitje buiten de stad. 

Wie: restaurant Vuurtoreneiland
Waar: op het Markermeer
Waarom: Voor een hele bijzondere en lekkere avond
Website: vuurtoreneiland.nl

 

 

 

FullSizeRender (22) FullSizeRender (23)  

 

 

 

 

 

 

 

 

About the author:
Has 72 Articles

1 COMMENT
  1. admin

    Jahoor! ik ga zaterdag hierheen. VET ZIN IN, nu helemaal!!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top