OURGROUND
No Comments

We DISsen ‘m

Schermafbeelding 2016-01-13 om 00.43.22
Je kent het wel; je leven loopt zo over van etentjes en borrels dat je probeert op z’n minst 1x per week gezond voor jezelf te koken. Dat is in ieder geval mijn streven, want als ik dat niet doe dan kan ik zo door een week heen vliegen op bitterballen en drank. Maar soms heb je op zo’n avond helemaal geen zin om te koken. Je bent moe of ongesteld of allebei. Of je hebt gewoon tot laat gewerkt en zin om autistisch op de bank te hangen. Maar je wil wel gezond eten. Wat dan?

De oplossing is DIS. Een mooie traiteur die precies weet wat een jonge, hardwerkende, op haar figuur lettende, altijd zin in drank hebbende vrouw wil eten. Het is namelijk gezond en vers, je hebt volop keuze en je kan ook nog koolhydraten skippen. En als je dan die rijst, aardappelen of pasta laat staan kan je nog wel een lekkere fles rood of wit scoren voor bij je eten.

IMG_2503

De kaart wisselt regelmatig en het aanbod is groot. Van stamppot tot Thaise curry’s. Ik heb nog weinig vis voorbij zien komen, maar er is wel altijd een vegetarische optie. En als je dus weinig koolhydraten wil dan krijg je in plaats van de rijst of aardappelen extra salade. Je kan dus als een gedisciplineerde healthy bitch naar binnen gaan, een koolhydraatarme maaltijd afrekenen en gaan. Ik ga meestal naar binnen en neem twee maaltijden: dan kan ik niet kiezen en neem er ook één mee voor de boyfriend. Daarna twijfel ik om toch voor een dessert te gaan maar doe het toch maar niet. Natuurlijk pak ik wel een fles wijn of bier en bij de kassa stop ik een stuk brownie in m’n mond, er staat daar namelijk altijd iets wat je mag proeven.  Bij de kassa hoef je je niet een hoedje te schrikken vanwege de prijzen. Die zijn heel schappelijk. Vanaf 7,50 heb je al een maaltijd en de porties zijn flink.

Zitten er dan echt geen nadelen aan deze traiteur? Jawel. Groot minpunt is dat Dis nu alleen nog maar op het Haarlemmerplein zit en dat is niet voor iedereen om de hoek. Ik hoop van harte dat ze snel gaan uitbreiden naar alle delen van de stad. Want iedereen verdient een maaltijd van deze toptraiteur. En nog een pluspunt: terwijl mannen vaak niets moeten weten van hippe zaken zoals SLA valt DIS ook in goede aarde bij mijn meneer. Sterker nog; ik heb het vermoeden dat als ik niet bij hem eet dat hij dan standaard eten bij DIS haalt.

IMG_2505 IMG_2504

Wat: DIS
Waar: Haarlemmerplein 37
Website: Eat dis
Waarom: Omdat je soms zin hebt in een gezonde traiteur die niet al te duur is.

 

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top