OURGROUND
1 Comment

Weet waar je eet

Het is wel een beetje een ding geworden, ‘unieke’ eetgelegenheden. Alleen een goede kaart met dito bediening zijn niet meer genoeg om indruk te maken. Zelf heb ik er ook wel last van. Als ik uit eten ga dan wil ik dat het bijzonder is. Het begint met de kaart: Als een geboren keukenprinses zie ik het liefst combinaties die ik thuis niet zo gemakkelijk kan maken. Daarnaast zit ik graag op een locatie met historie. Zo schreef ik eerder over Old School, gevestigd in het handarbeidlokaal van een voormalig ROC gebouw.

Klaarblijkelijk zijn voormalige scholen ideaal terrein voor horeca want na een te lange aanloop ben ik eindelijk naar Rijsel geweest. Rijsel is gevestigd in de oude Katholieke Huishoudschool voor meisjes. Als stiekeme huisvrouw word ik daar wel blij van. Het meisje dat ons bediende die avond had een van de scholieren kunnen zijn: onderlegd, keurig haar haren opgestoken en een zwart hooggesloten jurkje aan. Dat het jurkje net iets te kort was en niet boven op de knie is een saillant detail. Dat zou vroeger regelrecht strafwerk opgeleverd hebben, naaimachines schoonmaken ofzo. Nu hoeft ze daar niet meer bang voor te zijn. Rijsel zit niet meer in een strak korset van regels maar juist het tegenovergestelde. De sfeer is ongedwongen en uiterst vriendelijk. Veel verder hoef ik niet over Rijsel uit te weiden, het is al bedolven met rapporten vol negens en tienen.

Nog een goede uitspanning in dit genre is Rosa & Rita, waar je eet in een oude scheepswerf. Wat ik  leuk vind om te weten is dat deze tent vernoemd is naar de laatste twee schepen die hier van de band afrolden. Hier eet je een simpele pizza of steak, uitstekend voor grote groepen. Daarna kun je met goed gevulde buik naar Roest rollen. 

Voor heilige boontjes die goddelijk willen kanen raad ik vaak Restaurant As aan. Dit zit gevestigd in de (oude) Sint Nicolaaskapel aan de rand van de Zuidas richting het Beatrixpark. Je gelooft het niet maar de kippen scharrelen over het erf en de keuken is voor de helft buiten gesitueerd. Ze koken naar seizoen en natuuromstandigheden, heel verantwoord dus. Ik moet wel bekennen dat dit niet een bruisende tent is, eerder een plek om rustig te zitten, zakenlunches doen het hier goed. In de zomer is het goed toeven aan de lange tafels buiten.

Wat: restaurants op bijzondere locaties
Waar: door heel Amsterdam
Waarom: weten waar je eet maakt het vaak nog leuker
Website: Rijsel, Rosa & Rita, As

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top