OURGROUND
No Comments

World Hackathon Day – if you can’t beat them, join them!

Ik had vroeger altijd een blaar op mijn duim die inmiddels langzaam in een eeltlaag is veranderd. De reden hiervan is dat ik niet weg te slaan was bij mijn spelcomputer. Streetfighter II was mijn favoriet en ik was altijd Chun-Li (ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik op haar lijk). Mijn droom was vroeger om zelf spelletjes en applicaties te maken, maar tot op heden blijft het bij simpele WordPress websites. Samen met Charlotte zit ik te zwoegen om iets kleins in de code aan te passen van Ourground.nl. Ik ben altijd een beetje geïntimideerd als ik zie dat de kids van nu van alles programmeren en de mooiste online tools en websites bouwen. Al helemaal wanneer er in het nieuws verschijnt dat tieners in Engeland HTML5 les op school krijgen. Een maand geleden stonden er twee pubers bij me op de stoep die vroegen of ik ze kon helpen met de World Hackthon Day (WHD). Zoals je begrijpt was ik direct enthousiast: If you can’t beat them, join them!

De WHD is een initiatief van Jesse van Doren (17 jaar) en Araik Gingnagel (13 jaar). Zij willen met de WHD puberale Einsteins van de online wereld een podium geven. Een Hackathon is een evenement waarbij ontwikkelaars, designers, programmeurs en creatieven samenkomen om prototypes en designs van online toepassingen te ontwikkelen. Hierbij kan je denken aan een app, mini site, infographic of social campagne. Het bijzondere van de World Hackathon Day is dat deze georganiseerd wordt voor jongeren en dat Amsterdam het hart is van dit event. Vanuit Amsterdam wordt alles namelijk georganiseerd: van de opdrachten en de mentoren tot de media aandacht. Inmiddels hebben zich acht landen aangesloten om op precies hetzelfde tijdstip mee te hacken en lijken deze tieners de Project X onder de Hackathons te organiseren.

Als techie ben ik extreem trots dat een dergelijk initiatief vanuit Amsterdam wordt georganiseerd door twee jonge Einsteins. Ik hoop dat jullie net als ik deze jongens willen helpen door zoveel mogelijk aandacht aan dit evenement te geven! Share dus vooral dit persbericht en zorg dat de World Hackathon Day viraal gaat.

 

          

Wat: World Hackathon Day
Waar: Regulierdwarsstraat Amsterdam
Waarom: if you can’t beat them, join them
Website: worldhackathonday.com

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top