OURGROUND
No Comments

Who the fuck is Ellis?

Ik ben heel benieuwd hoe het met de McDo en z’n omzet gaat de laatste tijd. En dan vooral de filialen in het centrum van Amsterdam. De luxe burger is zowaar de whopper aan het vervangen en valt niet meer weg te denken uit het knuistje van vleesetend hipster jongen -en meisje. Ook heb ik de afgelopen jaren mayo (heel erg) en augurk (een beetje) leren waarderen en zo ook de burger. Tegenwoordig kan ik net zo naar een broodje vlees verlangen als een voltallig puberend voetbalteam tijdens de derde helft.

Waar de Cosmopolitan schrijft dat je tijdens een date alleen aan carpaccio, soep of sla mag wagen, zie ik het probleem niet om m’n roodgestifte lippen om een knapperig rond broodje te vouwen terwijl ik probeer indruk te maken. En zo geschiedde. We gingen naar een tent die gourmet burgers serveert, Ellis genaamd. Who the fuck, inderdaad.

Ellis

Ik heb Ellis die avond leren kennen als een wat chaotisch, tegendraads vrouwtje met hier en daar een soepele move. Ellis Gourmet Burger is nieuw en zit op de plek waar eerst Gespot en pop-ups Henk en Répéré zaten. Fijne plek dus, vooral in de zomer. Eenmaal voet aan wal gezet, werden we naar best een knus plekje aan het raam gestuurd waar gek genoeg nog een fles wijn in een koeler onder de stoel stond. Haastig werd deze weggehaald en later bleek dat we de tafel van twee gasten die buiten aan het roken hadden ingenomen. Awkward.

IMG_2463

Na veel getreuzel aan onze kant (want aan de menukaart is dus echt niets aan te merken) werd er besteld. Een Meatlover en een Funky chicken. Wijn voor haar, bier voor hem en kraanwater. Serveerster: “Dat kan niet”. Of we een fles Spa Blauw wilden bestellen? “We serveren hier geen kraanwater namelijk”. Excuse me? Water is een grondrecht. Of nouja, dat vind ik echt. Ik beschouw mezelf niet echt als gierig, wel als dorstig en bestel ook vaak genoeg een fles bruiswater. Maar dat je als horeca zaak beknibbeld op het schenken van kraanwater is echt een schande van de bovenste plank. Foei, Ellis!

FullSizeRender

De burgers arriveerden en die waren perfect. De coleslaw helaas iets te droog maar dat maakten de dikke frieten dan weer goed. We werden een beetje gek van het Spaanse-toeristen geroezemoes om ons heen, dus verhuisden we net als onze voorgangers naar het verwarmde terras voor iets te roken en te drinken. En dat was heerlijk, Ellis.

Wat: burgertje testen
Waar: Ellis Gourmet Burger
Waarom: ze zijn potdomme hip, die burgers
Website: Who the fuck is Ellis? 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top