OURGROUND
No Comments

Wietkaart – Coffeeshops Amsterdam

Een jaar of 4 geleden, na een Snoop Dogg concert, krijgen mijn vrienden en ik het idee om een jointje te gaan roken.  Het zal iets te maken hebben gehad met Snoop’s grootste hobby. Al enigszins high van de wietlucht tijdens het concert en vrolijk van de reeds gedronken biertjes lopen we vanuit de Paradiso door naar Coffeeshop Crush op de Amsterdamse Marnixstraat.

coffeeshops Amsterdam

Eenmaal aangekomen kijken we elkaar wat ongemakkelijk en verwachtingsvol aan. Ga jij naar binnen of ik? Ik besef me dan pas dat ik nog nooit in mijn hele leven een joint heb gekocht. Ik ben zelfs nog nooit een Amsterdamse coffeeshop binnen geweest. Ik ben inmiddels al ver in de twintig en ben geen drugs virgin meer, dus waarom word ik hier dan zo ongemakkelijk van? Loop je gewoon naar binnen bij de coffeeshop en zeg je ‘Hoi, mag ik een joint’? Zoals je een ons belegen bestelt bij de kaasboer?

Zo gezegd zo gedaan. Met de puberadrenaline razend door mijn lichaam probeer ik zo relaxed mogelijk te vragen aan de meneer achter de balie ‘Hallo, mag ik alsjeblieft een joint?’. Waarop de meneer me niet eens aankijkt en in een bijna onverstaanbaar tempo vraagt “Hash of wiet’? Shit, daar ga je. Daar heb ik me niet op voorbereid en daar gaat mijn poging om als een doorgerookte stoner over te komen.

Na een uitgebreide uitleg kom ik naar buiten met een heuse voorgedraaide hasj joint. Op advies van de meneer, ‘daar word je niet zo sloom van’ om vervolgens een hele chille terrasavond te hebben.

Na deze hele lange introductie weet je in ieder geval dat een joint kopen niet eng is. Heel graag willen we jullie de wietkaart van Amsterdam van Charlotte laten zien (zie hierboven). Zodat je met één klik op je favoriete blog de dichtstbijzijnde coffeeshop kunt vinden. Enjoy!

Wat: Get high – Wiet Amsterdam – Coffeeshops Amsterdam
Waar: Coffeeshops Amsterdam
Waarom: wiet/hasj kan heel chill zijn
Website: Because I got high

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top