OURGROUND
No Comments

Yay for Gay

Extreem extravaganza dit weekend onze hoofdstad! Het riool zal nog maanden moeten bijkomen van de hoeveelheid lube die er deze week door de doucheputjes zal vloeien. De liefde met een grote, dikke, vette (& harde) L wordt gevierd en dat gaat meestal niet zonder, maar vaak mét slag of stoot. Algehele hysterie neemt het over. Moeders, laat uw zonen los!

De wereld van de zogeheten LGBTQ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender & Queer) is booming. De big coming out van Call me Caitlyn Jenner op de cover van de Amerikaanse Harper’s Bazaar en de hoeveelheid lof die zij daarna ontving getuigt maar weer eens van hoe de LGMTQ community tegeswoordigs GELUKKIG geaccepteerd wordt. En nu afgelopen maand ook nog eens het homohuwelijk in de States ein-de-lijk wordt geaccepteerd mag de regenboog vlag al helemaal uit. Halle-fucking-lujah for that!

Waar wij braverikken veilig onze beurrel nuttigen op het Amstelveld tijdens de HeBiHo VrijMiBo, gaat het diep in de krochten van Mokum los. Sauna’s stomen als nooit te voren en wijnkelders worden voor de gelegenheid omgetoverd tot sekspaleizen waar Mister Grey rode oortjes van zou krijgen. Ik vroeg mijn lieve relnichtjes dus de prangende vragen: Waar te zijn? Wat te doen? Wij willen het zien, meemaken, beleven! Voor de draad ermee, dus.

Vriend S. zweert bij een plek op één van de boten tijdens de Canal Parade, hét hoogtepunt van de hele week. “Er is met geen mogelijkheid van zo’n slagschip af te komen tijdens de Parade, dus je bent lekker op elkaar aangewezen. Na verloop van tijd heeft iedereen zijn plekje en prooi wel gevonden en van enige gêne was toch al niets meer over. Tongen vliegen alle kanten op en broekjes in het water gesmeten. Dit is zoals het leven hoort te zijn!”. Na zo’n enerverende nautische ervaring moet er natuurlijk meteen doorgepakt worden, tenminste dat vindt mijn vriendje C., en waar doe je dat beter dan in club AIR? Liefhebbers van een dad-bod met borsthaar kunnen hun hart ophalen tijdens het festijn: Bear-Necessity & Furball. Vanaf 22:00 tot maar liefst 06:00 wordt er flink gebeest aan het Rembrandtplein, daar kunnen we zeker van zijn.

Club NYX pakt natuurlijk groots uit. Naar verluidt komt onze enige echte kleine Jody Bernal lekker gek doen in zaal 1. Als ik je hiermee niet overtuigd heb, weet ik het ook niet meer. Kijk voor de leuk nog maar even zijn wereldhit terug, afkomstig uit alweer het jaar 2000. Jongens, jongens wat worden we oud. 

Wil je al een dagje eerder knallen? Op vrijdag tipte vriend T. mij een feestje in studio 80, Get On Down With Pride. Kan niet mis gaan naar mijn mening, want in dat hol zie je sowieso geen hand voor ogen. Dát, gecombineerd met gay vibes all around zal elke ietwat bi-curious laten zwichten. 

Andere must-go’s zijn gay hemel Church in de kerkstraat, de gehele Reguliersdwars, het homo-monument en eigenlijk zowat elk doodlopend steegje in de hoofdstad. Maar wat er ook gebeurt, welk feest je ook gaat: vier feest, vier de LIEFDE!

Wat: beste roze feestjes van het weekend
Waar: onze mooie roze hoofdstad
Waarom: roze is prachtig
Website: alle info op een siteje

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top