OURGROUND
1 Comment

Yo! Ober!

Barbecuen op de wallen? In een grachtenpand? Sure you can! Een tijdje geleden opende Yokiyo zijn deuren in de rosse buurt: een hippe Koreaanse BBQ-joint waar men al maanden met de benen buiten hangt.

Deze hype was echter niet de enige reden om een tafel te reserveren. Goed Koreaans eten staat namelijk al lange tijd op mijn wish-list. Want buiten het feit dat kimchi (gefermenteerde kool) echt één van de lekkerste culinaire uitvindingen ter wereld is, word ik alleen al heel blij van het concept “binnen barbecuen”.

Yokiyo, wat zoveel betekent als: “Yo ober! Hier komen!” bestaat uit drie delen. Beneden kan er aangeschoven worden aan lange tafels of juist romantische zitjes. De open keuken waar de koks bouncen op de stampende hiphop beats geven het geheel een heel hip en internationaal sfeertje. Op de bovenste verdiepingen kun je ervoor kiezen zelf je handjes te laat wapperen aan de traditionele BBQ’s óf toch maar lekker bediend te worden door de lieve, trendy bediening.

Niet lui, maar wel te laat met reserveren, waren we gedoemd tot het bestellen en laten bezorgen van onze Bulgogi (gemarineerde rib-eye), crispy duck en Koreaanse kimchi pannenkoekjes. Onze honger naar het Koreaanse werd daarmee heerlijk snel en gezond gestild. Wij blij, portemonnee blij. Want duur is het allerminst, daar bij Yokiyo. Lekker des te meer!

Wat: Yokiyo
Waar: Oudezijds voorburgwal 67
Waarom: ein-de-lijk een goede Koreaan in ons Mokum
Website: yokiyo.nl

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top