OURGROUND
No Comments

Yoga: goed voor de sex?!

Schermafbeelding 2015-12-07 om 14.37.25

Sinds een klein maandje is mijn leven veranderd. Ik doe namelijk voortaan de ‘downward facing dog’ ‘utkatasana’ en ‘utthita trikonasana’.  Insiders weten nu waarover ik het heb. De leken (waartoe ik ook tot een maand geleden behoorde) begrijpen er geen hol van. Sinds een maand sta ik een aantal keer per week op een matje mijn lichaam in vreemde poses te wurmen. Oftewel: ik doe yoga.

Yoga. Het is geen sport, maar ook geen meditatie. Wat is het eigenlijk? Als je het woord intikt bij Google zie je nou niet een hele simpele uitleg.  Het enige wat ik er tot een maand geleden van af wist is dat ik dacht dat het niets voor mij zou zijn. Waarom zou je je lichaam in rare bochten wringen? Waarvoor is dat goed?

Schermafbeelding 2015-12-07 om 14.37.40

Rondvraag bij vriendinnen leveren een paar grappige verhalen op. Een vriendin volgde een tijdje bikram yoga op de Ceintuurbaan. Bikram yoga is in een hele warme ruimte yoga oefeningen uitvoeren. Het zweet gutst uit je lijf. Zij haakte af toen ze tijdens een les meer zweet opving van haar overbehaarde buurman dan van zichzelf. En een andere vriendin had ooit een rijke scharrel gehad die privélessen yoga had gevolgd. Toen hij dit vertelde tijdens de eerste date was zij niet echt onder de indruk. Totdat ze niet veel later met meneer in bed lag. Hij kon standjes die in haar stoutste fantasieën nog niet voorkwamen. En waardoor zij alles zeer intens voelde. Aha, nu voelde ze die so called G-spot.  Hoppa, daar vlogen haar benen in zijn nek en kreunde hij ‘Ohm shanti’ als hij klaar kwam. ‘Namaste!’ dacht zij en ze had nog nooit zulke lekkere sex gehad. Jammer dat yogascharrel verder behoorlijk saai was. Ze is nog te lang met hem gegaan alleen maar voor die goede sex.

Zal het echt waar zijn? Is yoga goed voor je sexleven? Kan je daardoor bepaalde standjes beter? Kun je langer vrijen en door ademhalingstechnieken in extase komen? Waarom wordt er eigenlijk geen speciale seksyoga gegeven? Als je bij google intikt ‘yoga goed voor je seksleven’ komen er meer dan 27.400 resultaten naar boven. Dat yoga goed is voor je seksleven schijnt zelfs bewezen te zijn en het schijnt vooral goed te zijn voor vrouwen. (check deze link) Wauw! Ik ben benieuwd of het plezier tussen de lakens toe gaat nemen als ik de ‘upward facing dog’ beter beheers.

Ik ben om. Vroeger kreeg ik jeuk van het woord ‘namaste’ maar nu eindig ik daar de les mee en voelt het goed. Misschien heeft het te maken met Blue Birds; het nieuwe yoga/zen centrum in Oost. Het is echt een droomplek waar je de yogamat kan uitrollen maar ook kunt sporten en mediteren. Ik ben inmiddels verslaafd aan de 90 minuten superles: je begint met HITT training waarna je via pilates en yin yoga eindigt met meditatie. In 90 minuten van een intense workout naar mega ontspanning. De yoga juffies zijn geen geitenwollensokkendragende mutsen maar gewoon lieve en nuchtere wijffies. En na de les staat er standaard thee, havermout en vers fruit op je te wachten. Allemaal bij de prijs inbegrepen. Een aanwinst voor Oost en voor mijzelf: de nieuwe yoga leerling. Ik heb zin om meer vormen van yoga te gaan ontdekken. Voor mijn lijf, lenigheid, ontspanning en wie weet ook voor de sex.

Wat: Yoga
Waarom: iedereen wil een beter sexleven toch? Schermafbeelding 2015-12-07 om 14.56.48
Waar: www.blue-birds.nl (serieus: de leukste en fijnste yoga school van A’dam!)

ACTIE! Als je mijn naam noemt (Hanneke of Ourground) krijg je een gratis proefles.

Kan je vervolgens gebruik maken van hun eindejaarsactie: onbeperkt ZEN/Yoga en 90 minutenlesjes (en dus onbeperkt havermout, fruit en chillen in de lounge) voor 59 euries per maand. Gaan dus!

About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top