OURGROUND
No Comments

Yogi vs Yoga

“You are here to become a yogi, not to work on your body. If you want to work on your body, go to one of those Bikram yoga schools.” Okay… dacht ik toen ik dit hoorde, is dit wel wat voor mij? Ik wil namelijk naast heel goed yoga leren, ook een supergoed lijf. Wie niet? Maar aan het einde van de eerste les had ik er best een goed gevoel over. Ik houd zelf wel van de wat meer spirituele dingen in het leven, vooral als ik in een bepaalde bui ben, ga ik daar helemaal in mee. En spiritueel is deze yoga zeker.

De les heeft een aantal standaard oefeningen: het begint met een kwartiertje mediteren, gevolgd door ademhalingsoefeningen en tien (!) minuten lang de zonnegroet. De rest van de oefeningen verschilt per les en hiermee ook het niveau en de intensiteit. De ene les is een stuk minder zwaar dan de ander, soms is het vooral veel zitten. De lessen duren anderhalf uur, waarvan een derde ongeveer wordt opgevuld met het geklets van de yogi. Begrijp me niet verkeerd, het is een wijs persoon, met veel interessante weetjes, maar de beste man ouwehoert vijf kwartier in een uur. En dan vooral over hoe andere vormen van yoga niet goed zijn. Laat ik het zo zeggen, hij heeft een duidelijke mening over alles en iedereen in het leven en dat verwacht je juíst niet bij zo’n ‘zen’ persoon.

Of je deze yoga leuk vindt of niet hangt helemaal af van wat je uit een yogales wilt halen. Wil je mediteren en jezelf meer een yoga-lifestyle aanmeten, dan is dit perfect! Er zijn veel mensen helemaal lyrisch over. Zij kunnen het geklets van de yogi tijdens de les naast zich neerleggen of vinden het interessant wat hij zegt. Mij ging het na een paar lessen ontzettend irriteren. Maar misschien dat als ik doorga met mediteren mijn irritatiedrempel wat lager komt te liggen en het mijn favoriete persoon wordt. Maar vooralsnog heb ik daar een hard hoofd in…

Wat: Unlimited Health Yoga
Waar: van Ostadestraat 234
Waarom: voor het echte yogi-gevoel en maar €6 per les
Website: unlimitedhealth.nl

About the author:
Has 19 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top