OURGROUND
No Comments

Za Za’s toptent in de Pijp

IMG_1124 IMG_1122 IMG_1103

Ik fiets er 100 keer per jaar langs en iedere keer denk ik ‘O, ja! Daar wil ik nog een keer heen’. Het heeft een goede naam en… toen ik net in Amsterdam woonde ging de roddel dat George Clooney er had gegeten en dat hij het met één van de serveersters had gedaan. Restaurant Za Za’s in de Pijp. Eindelijk ben ik er geweest en dat ga ik vaker doen.

Waarom? Omdat het simpelweg een toptent is. Helaas weten de toeristen dat ook en de avond dat ik er ben zitten er veel internationale types om ons heen (schijnt al jarenlang in de top 3 te staan van Tripadvisor). Maar dat mag de pret niet drukken. Het is een knus zaakje en achterin wordt er gekookt in een semi open keuken. Ik heb van Johannes van Dam geleerd; open keukens zijn goed. Dan kan je tenminste zien dat de kok niet roggelt in jouw soep.

Allereerst de amuse. Simpel maar fucking lekker. Roomkaas met wat gember en dan nog iets erbij wat ik nu alweer vergeten ben. Sorry, het was ook een avond met veel drank. Vervolgens het voorgerecht: Tonijn in tempura. Mmmm. Goede verse tonijn, krokant korstje en smeuige wasabimayo. De man met wie ik ben heeft steak tartaar met krokante koolraapfrietjes. Wat een goede combinatie. Kneiter lekker. Tussendoor komen er wat oesters voorbij en die klokken we weg met de superlekkere wijn (ik weet niet meer welke wijn het was, maar heb er tijdens het typen van dit artikel nog last van). Dan het hoofdgerecht: Scholfiletjes gevuld met krab en rivierkreeftjes in een wortelsausje. Wat een goede combinatie. Het zoute van de vis met het zoete van de wortel. Mijn tafelgenoot heeft dorade met risotto die perfect gaar is; iets wat blijkbaar moeilijk te bereiden is want heb vaak harde of te zachte risotto in restaurants voorgeschoteld gekregen. Deze is perfect.

De superaardige eigenaresse bedient met liefde en we zien die avond meerdere gasten haar knuffelen bij het weggaan. Uiteindelijk komt ze ook nog even bij ons zitten als we het dessert krijgen; overheerlijke pannacota. En dan kan ik het toch niet laten om het te vragen; was zij het die met een van de lekkerste man van ons tijdperk in bed heeft gelegen? Ze lacht mysterieus en haar gedachten lijken even heel ver weg te zijn. ‘I wish’ zegt ze. Ik geloof haar niet.

Za Za’s. Het restaurantje zou zo een hoofdrol kunnen spelen in een romantische comedy. Lieve en leuke vrouw opent een schattig restaurantje, grote A-ster komt er eten en wordt verliefd op de eigenaresse. Ik ben in ieder geval verliefd op Za Za’s.

Wat: Restaurant Za Za’s
Waar: Daniel Stalpertstraat 103
Waarom: omdat het gewoon een perfect restaurantje is
Website: zazas.nl

 

 

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top