OURGROUND
No Comments

Zeebaars en Dorade en Kreeft & Gin

Dirk 1

Gastblogger Dirk Ouwehand is een soort van geboren en getogen Amsterdammer. Z’n streetcred verdiende hij op jonge leeftijd in de Bijlmer en nu doet hij niet onder voor een echte hipsteryup. Superstoer is hij nog steeds, supergrappig ook.

Op de eerste echte lentedag na een donkere, koude winter is Amsterdam onrustig. Terrassen schieten vol, parken puilen uit en opeens heeft iedereen een zonnebril op z’n neus. Een paar weken geleden was het zover. Die ochtend vertellen de meiden van Vandaag de Dag (WNL) mij dat het vandaag Rokjesdag is. We zijn duidelijk nog zoekende naar een waardige opvolger van Martin Bril. Even doorzoeken nog.

Maar na een dag op kantoor ben ik toch wel toe aan een paar rokjes dus besluit ik neer te strijken op het terras van Pacific Parc op het Westergasterrein. Het nadeel daar is dat je de lente meer viert in de rij naar je biertje dan daadwerkelijk op het terras. Meer ervaren Pacific-gangers zie ik naar hartenlust sixpacks bier uit tassen tevoorschijn toveren. Een goed half uur nadat we ons met drankje en al bij de overige lenteliefhebbers hebben gevoegd, wordt onze snack nagebracht. “Sorry, de biertjes zijn op en voordat we een nieuwe hebben, is het donker vrees ik, dus we wilden eigenlijk net gaan. Kunnen de nacho’s nog retour?” Met frisse tegenzin en een chagrijnig gezicht gaat het meisje akkoord en stampvoet weer naar binnen waarop wij deze zonnige avond voortzetten.

Mossel_Gin-2

Eens zien, waar gaan we hier in de buurt een hapje eten? Mossel & Gin, goed idee, nooit geweest. Het terras (met heaters én bediening) zit vol, maar binnen hebben ze nog een mooi tafeltje voor drie. De keuze uit diverse gins en nog meer tonics is gigantisch. Aangestoken door de voorjaarsonrust in de stad resulteert dit in een heuse proeverij. We laten onze eerste GT graag vergezellen door een paar oesters maar omdat we met z’n drieën zijn en niet wilden kiezen vandaag, vragen we of de samenstelling van de Oester Proeverij zoals deze op de kaart staat enigszins aangepast kan worden. ‘Uiteraard, dat moet kunnen’, krijgen we te horen. Horeca Amsterdam, neem hier een voorbeeld aan! Want zo ‘uiteraard’ is dat niet in de praktijk.

fish

De oesters worden gretig naar binnen geslurpt en de volgende GT staat alweer voor ons neus. Razend benieuwd naar die mosselen. Nadat iemand uit de bediening gezellig bij ons neerhurkt om te informeren of we het naar onze zin hebben (so far, so good), komt de chef aan onze tafel staan met een op z’n zachtst interessante mededeling: “Ik weet dat het vreemd is als je restaurant Mossel & Gin heet, maar het was dus nogal mooi weer vandaag en daarom is het erg druk geweest dus ik vrees dat de mosselen op zijn. Maar ik weet het goed gemaakt. We hebben nog een heel scala aan andere vislekkernijen op de kaart staan. En aangezien jullie toch niet kunnen kiezen, laat ik gewoon de volledige kaart doorkomen uit de keuken. Van ons uiteraard. Vinden jullie dat een idee?” Nu zou ik horeca Amsterdam graag opnieuw adviseren dit over te nemen, omdat dit in de praktijk ook niet zo ‘uiteraard’ is, maar dat zal ik niet van u vragen.

Mossel_Gin-1

Overrompeld door deze gulle gastvrijheid nippen we van onze derde GT. In de minuten die daarop volgen, worden we overladen met gegrilde dorade, sardientjes, ceviche van zeebaars en makreel, octopussalade, kreeft en huisgemaakte frieten met dito mayonaise. Ik begrijp bijna niet meer waarom ik mosselen had besteld.

Nog een paar keer komen verschillende mensen uit de bediening kort een gezellig praatje maken en één van de eigenaren vertelt trots iets over zijn restaurant. Als we afrekenen, blijkt de bediening nog niet geheel op de hoogte van de geste van de chef, maar dat wordt snel gecorrigeerd. Het contrast met de tent eerder op de avond kan haast niet groter.

In een recensie van een jaar geleden lees ik de angst dat de nieuwigheid van M&G er snel af zal zijn, waardoor gasten wellicht zullen wegblijven. Een jaar later lijkt dit alles behalve het geval. Keep it up jongens, goed werk. Ik kan iedereen aanraden er eens een kijkje te nemen. En dan maar hopen dat ze geen mosselen meer hebben.

Wat: veel vis, veel service, weinig mossel
Waar: Mossel & Gin
Waarom: omdat ze het gewoonweg begrepen hebben, die jongens!
Website: mosselgin.nl

Tagged with: , , , ,
About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top