OURGROUND
No Comments

Zinderend Zuid-Oost

Amsterdam Zuid-Oost is nou niet echt je-van-het. Je hebt er bedrijventerreinen, een soort van shopping mall, een doolhof aan snelwegen, de Prénatal en ook de Media Markt. Je komt er eigenlijk alleen als je naar de tempel van Ajax of Ziggo Dome moet voor Lady Gaga of Bob Dylan. Zo’n bezoek naar Zuid-Oost gaat vaak gepaard met een ietwat deprimerend satétje bij de vreetschuur midden op het plein, waarna je vaak net iets te lang in de rij moet staan voor de kassa of je concert.

Maar jongens, listen’ up! Dit deprimerende doemscenario is sinds kort verleden tijd. Hotel Jaz in the City pal naast de Ziggo Dome biedt enórme en ook donzige bedden, juicy cocktails en goed eten. Redelijk perfect, wanneer je een avondje muziek luisteren hebt gepland maar niet echt zin hebt om broodnuchter een paar dansmoves uit je houtenklazenlijf te shaken. Oplossing: blijf lekker pitten, eten, drinken en dansen bij deze nieuwe parel in Zuid-Oost. Het is de kater waard.

 

jaz at the cityMilou en ik namen een kijkje bij dit nieuwe hotelconcept. Erg cool is dat muziek hier de leidende factor is. De bar-restaurant heet Rhythms en bij binnenkomst klinkt live-muziek. Nicely done! Het hotel telt 247 kamers en 11 suites (welke zeer Rockstar-proof zijn, believe us, we’ve tested). Het is ingericht voor millennials en dat merk je direct. Ze hebben namelijk een speciale app ontwikkeld waarmee je geen omkijken meer hebt naar hotelpassen, kaarten en anderen info. Perfect voor warrige types zoals wij, die vaak binnen 1 seconde de kaart van de kamer verloren zijn. De bedden zijn zoals gezegd mega zacht, de inrichting is modern en trendy, en door het gehele hotel zijn er allerlei verwijzingen naar muziek te vinden. Ook erg fijn: vanuit de bar en onder het genot van een biercocktail kun je de rij voor de  Ziggodome goed in de gaten houden. Dag lange wachtrijen, hallo extra alcoholinname.

IMG_7648IMG_7650

So far, so good. Aan tafel! De keuken is puur en veelal op vlees gericht. Alles wordt bereid op de speciale Josper-grill, waardoor de gerechten super op smaak zijn. Ook voor de vega Milou was er van alles te eten. En het toetje, het TOETJE. Voor deze lauw-warme, knapperige apple-crumble mag zelf m’n buurman zonder tanden maar mét buiktrui me wakker maken. Daarna nam de DJ plaats, het licht werd gedimd en de cocktails geschonken. Een huiskamerconcert van Mar sloot het festijn af en wij sloten onze ogen. Oók rocksterren moeten slapen ;).

IMG_7652IMG_7647 (1)

Wat: Hotel Jaz in the City
Waar: Pal naast de ZiggoDome / De Passage 90
Waarom: ein-de-lijk klasse in Zuid-Oost
Website: boek snel een kamer of een tafel 

About the author:
Has 100 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top