OURGROUND
No Comments

Zoekt en gij zult vinden

Boven de voordeur prijken de woorden: ‘Be nice, or go away’. En zo is het bij Ari. You love it or you hate it. Persoonlijk – als vintagejunk in hart en nieren – snuif ik hier graag mijn wekelijkse dosis tweedehands op. Voor de lezers die ik nu kwijtraak: hopelijk slaagt u voor een mooie PAX-kast of KLlPPAN-bank bij de IKEA (en vergeet vooral uw kind niet op te halen uit Småland). Wie wel houdt van mooie zooi en niet bang is voor een beetje chaos: Ari heeft een neusje voor bijzondere spullen. Dit is zo’n winkel waar je regelmatig even binnen moet lopen om rond te snuffelen. Elke keer is het spannend wat je aantreft. Dit maakt de verslaving ook zo heftig.

Maar wees gewaarschuwd: Deze winkel is niet voor mietjes. Er is heel wat doorzettingsvermogen nodig om je er doorheen te worstelen. Het pand loopt door in de tuin en de schuur en het is er tot de nok toe opgestapeld. Zelfs het plafond hangt vol met schaatsen en lampen. Eigenlijk is het niet te doen. Je kunt er je kont niet keren laat staan iemand passeren! En zo kan het gebeuren dat je achter die metershoge kast die bovenop een tafel staat, een leuke stoel ziet staan. Voel je niet bezwaard, dan wordt het hele boeltje verschoven. Ari is wel wat gewend en heeft wel degelijk orde in zijn chaos.

Opmerkelijk is dat de helft van de inboedel elke dag weer opnieuw op de stoep wordt uitgestald, tot aan de overkant van het fietspad. (Of zou dit zijn omdat de winkel anders überhaupt te vol is om te betreden?) Hoe dan ook, het vormt een ware huiskamer op straat, waar Ari bij mooi weer gezellig met de buurtjes zit de genieten van de zonnestralen die de Overtoom rijk is.

Wat ik er te gek aan vind? Je vindt er de vreemdste spullen. Een houten hobbelpaard, paspop, medicijnkastje of ouderwetse po. Je moet alleen wel een beetje zoeken ja. Mijn gouden vondsten van de afgelopen jaren: een heerlijk warme schapenbont jas, een vintage leren sporttas en retro Nike gympen. Prijzen staan nergens vermeld. Maar Ari weet als de beste wat zijn spullen waard zijn en hij is niet de beroerdste om er een mooi prijsje van te maken. Hoewel ik niet hoop dat colonnes AMFI-meisjes straks de nauwe gangpaden voor mij gaan versperren, is dit wel een verborgen pareltje die ik graag met mijn mede vintage-junkies wil delen. Zoekt en gij zult vinden..

Wat: Ari, tweedehands spullen
Waar: Overtoom 532, oud-west
Waarom: ga op zoek naar leuke meuk tussen de zooi
Website: toen bestond het wereldwijde web nog niet

 

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top