OURGROUND
No Comments

Zoete Toeristen Terror

Soms heb ik gewoon medelijden met toeristen. Amsterdam heeft zoveel moois te bieden maar in de toeristische gebieden kom je de grootste zooi tegen. Restaurants waar Amsterdammers nooit levend te vinden zullen zijn, café’s zonder enige sfeer en nu ook nog de nieuwste trend: zoete meuk. Als ik door de stad fiets waan ik me soms op de kermis. Van de ene mierzoete lucht naar de andere. Gelateria’s (waarom die Italiaanse naam?), wafels (de specialiteit van België?) en dan heb je zelfs de Nutella bar op de Leidsestraat. (Nutella vind ik sowieso behoorlijk overgewaardeerd, geef mij maar een ouderwetse pot Duo Penotti).

FullSizeRender_1 FullSizeRender_2 FullSizeRender_4

Deze zaakjes zijn volgens mij niet voor locals bestemd. Want als wij zin hebben in zoet spul dan eten we een Tony Chocolonely, likken aan een ijsje van het IJscuypje (Tip: rabarabersmaak!) of halen een verse stroopwafel op de Albert Cuijp.  Als ik er over schrijf loopt het water me al in de mond.  Die ‘gelateria’s’ en ‘wafle stores’ in het centrum moeten wel voor toeristen bestemd zijn. Maar wie heeft bedacht dat toeristen van zoete meuk houden? De enige verklaring die ik heb is de coffeeshop. Want wat doet de gemiddelde toerist als die in Amsterdam is? Juist, blowen. En altijd als ik een jointje rook krijg ik zin in zoetigheid. Dus dat lijkt mij de meest logische verklaring.

FullSizeRender FullSizeRender

Maar misschien zijn die wafels wel mega lekker. Daarom neem ik de proef op de som en ga er één proberen. De wafel oogt niet goed. Hij heeft uren in een vitrine gelegen met soortgenoten. De verkoopster kijkt verbaasd op dat er geen toerist voor haar neus staat. Als ik haar er naar vraag blijken vooral Chinezen en Spanjaarden wafels te kopen.

FullSizeRender_3 FullSizeRender FullSizeRender_1

Ik neem het wafeltje mee naar huis om er echt even de tijd voor te nemen. Maar helaas. De wafel is totaal geen succes. Ik ben echt een veelvraat en vind heel veel dingen lekker, maar dit smaakt helemaal nergens naar. Aan de buitenkant zitten wat verbrande stukjes en van binnen lijkt het deeg niet helemaal gaar. Een paar harde stukjes suiker en een weeë smaak. Dat is het dan. Verder helemaal niets. Ergens had ik stiekem gehoopt dat ze reuze lekker zouden zijn en dat deze zoete winkeltjes in het centrum een nieuwe ontdekking zouden worden. Maar nope. Het is gewoon zielig dat ze dit aan toeristen voorschotelen en wij moeten er gewoon van afblijven. En laten wij toeristen alsjeblieft vertellen dat Amsterdam ook heel veel echt lekkere dingen heeft.

Wat: die zoete geur
Waar: Centrum
Waarom: Zo worden toeristen in de val gelokt
Website:ijscuypje.nl

About the author:
Has 72 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top