OURGROUND
No Comments

Zondigen bij SNCKBR is gezondigen

schermafbeelding-2016-10-12-om-00-31-17We gaan vanavond naar SNCKBR. Ik kan me er nog niet zoveel bij voorstellen. Een snackbar, maar dan anders? Van tevoren bekijk ik hun site even. Zondigen wordt gezondigen? Ze geven aan dat hun kaart ‘gruwelijk lekker’ is maar ook ‘gruwelijk goed is voor je’. Ik laat het op me afkomen.

We gaan bij de nieuwe vestiging eten op de Kinkerstraat. Bij aankomst lijkt het van de buitenkant een klein restaurant. Maar zodra we naar binnen lopen is het een stuk groter dan ik had verwacht. De sfeer voelt knus en warm, maar met een open bovenverdieping is het groot en ruim. Door de graffitimuur, veel verschillende verlichting, planten en koperkleurige accessoires voel ik me best thuis. Alleen een aantal planten hebben volgens mij wat water nodig. We nemen boven plaats. Aan de kaart moet ik even wennen. Bij elk gerecht wordt aangegeven hoeveel calorieën er ongeveer in zitten. Uit eten gaan is toch een moment om te genieten? Ik weet dat iedereen tegenwoordig graag weet wat voor voedsel ze hun lichaam voeren. Maar als ik uit eten ga wil ik liever niet geconfronteerd worden met het het feit dat het gerecht wat ik wil, juist net de meeste calorieën bevat. Ook bevat de menukaart termen als ‘skinny dressing’ en ‘made by hipsters’. Ik kies uiteindelijk toch gerechten uit die niet de meeste calorieën bevatten. Ondertussen vragen we ons af wat onze mannen hadden gekozen als ze deze menukaart zouden zien. Ik denk dat ze stellig voor de meest vette hap zouden gaan. Naast de gewone menukaart hebben ze ook nog een snackkaart. Hadden zij misschien de gezonde variant van de welbekende kapsalon of voor een broodje shoarma gekozen?

fullsizerender-1 fullsizerender-3 fullsizerender-4 Als voorgerecht hebben we de salade met octopus en de steak tartaar. De salade bij de octopus bestaat uit bietjes en quinoa. Heel simpel, maar in combinatie met de octopus echt voortreffelijk. Van mij had er alleen wel wat meer octopus in gemogen. De tartaar is klassiek en wordt geserveerd op een prachtig oud-Hollands bord. Je kunt je tartaar zelf aanvullen met ingrediënten zoals piccalilly, eigeel, kappertjes, ui of bieslook. Helemaal naar eigen wens en een gerecht waar je me eigenlijk altijd happy mee maakt.Als hoofd hebben we kip van de green egg (dat is een bbq) en biefstuk met seizoensgroenten. De biefstuk is goed gebakken en lekker mals. Seizoensgroenten zijn altijd goed, maar de aardappeltjes ernaast hadden wel iets meer ‘geseasoned’ mogen zijn. Een jus’tje had het gerecht echt afgemaakt. Bij de kip zit één van de lekkerste sauzen zit die ik ooit heb gehad. Een soort stroperige sojasaus met onder andere citroen en knoflook. De kip was lekker mals en goed gekruid. Ik ben geen kluiver, maar voor deze kippenpoten met saus heb ik toch een uitzondering gemaakt.

Later op de avond zie ik de tent vol stromen. Met zowel vrouwen als mannen. Naast ons zit een groep meiden met naveltruitjes uitgebreid te dineren. Beneden zie ik een stel stoere mannen met veiligheidsschoenen de ‘gezonde’ kapsalon naar binnen werken. En ik moet zeggen, die zag er zeer goed uit. We kijken nog even snel op de kaart, en zien dat die kapsalon maar €8 is! Goed alternatief dus voor een patatje en een kroket op de vrijdagavond. Dan komt het dessert. We hebben beide voor de brownie met kokosbloesem-karamelsaus gekozen. Een ‘gezonde’ brownie die gemaakt is van rauwe cacao, pure chocolade en vanille. Hij wordt geserveerd op een prachtig groot diep bord. De brownie smaakt goed maar ik mis de smeuïgheid een beetje. Dit wordt gelukkig opgelost door de saus die eromheen ligt. De combinatie is absoluut top. Ik zit eigenlijk al bomvol. Waarschijnlijk heb ik teveel calorieën naar binnen gewerkt na drie gangen. Maar deze brownie laat je niet staan. Ken je die momenten dat je zin hebt in chocolade maar je eigenlijk ‘gezond’ wilt doen? Ga naar SNCKBR en neem de brownie!

Ik moet SNCKBR een compliment geven. Uiteindelijk ben ik toch heel blij dat ik ergens heb kunnen ‘zondigen door te gezondigen’. En ja, het was nog lekker ook. Misschien dat ik die ‘gezonde’ kapsalon hier dan toch maar een keer ga proberen.

 

fullsizerenderMeet Shaline. Deze oud-hotello eet vaker uit dan thuis. Gelukkig weet ze dit te combineren met heel veel sporten, anders zou ze nu een tientonner zijn. Met al die ervaring in de (Amsterdamse) restaurants voorziet ze OURGROUND van de lekkerste reviews en de updates waar jij als lezertje moet gaan kanen of zuipen. Oftewel: volgen en lezen dus alles wat Shaline je voorschotelt! 

Tagged with: ,
About the author:
Has 132 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top