OURGROUND
No Comments

Waarom je met je moeder op vakantie wilt


Met je moeder op vakantie?! Misschien verklaar je mij voor gek, maar dan ken je mijn moeder nog niet én dan heb je dit artikel duidelijk nog niet gelezen. Quality time met je naasten is belangrijk, het is zelfs súper belangrijk!

 

Wat is het toch dat we dingen het meeste gaan waarderen op het moment dat iets er niet meer is. Zonder internetverbinding merk je toch dat zo nu en dan even Instagram bekijken best wel leuk is of wanneer je favoriete restaurant de menukaart wijzigt en je opeens ‘jouw gerecht’ niet meer kunt vinden ben je zwaar teleurgesteld.

Onbeschikbaarheid lijkt daarbij het verlangen te vergroten. Dit is al helemaal het geval wanneer het om je naasten gaat. Ik voel me gezegend dat ik beide ouders nog heb omdat ik dondersgoed weet dat alleen al in mijn directe vriendenkring ruim de helft van ons een ouder is verloren. Laten we dan ook vooral nu vieren dat we één of beide ouders hebben, quality time inplannen en herinneringen maken. Vertrouw me, het is een hele goede besteding van je tijd.

Terwijl ik dit schrijf ben ik met mijn moeder op vakantie in Japan. En opnieuw ben ik aangenaam verrast door de onvoorwaardelijke liefde die ze heeft voor mij. Hierbij wat anekdotes over mijn lieve moeder:

Ze wast je vieze ondergoed…met de hand 

Na een vlucht van pak ‘m beet 17 uur is ze de enige persoon op aarde die het in haar hoofd haalt en zelfs vrijwillig aanbiedt om je vieze ondergoed MET DE HAND te wassen. 

Ze loopt uren door de stad voor jou               

Als vegan in Japan dacht ik het heel moeilijk te krijgen en vooral te moeten (over)leven op sojabonen en rijst. Dat viel gelukkig mee en ik was ook erg goed voorbereid met mijn Google Maps gevuld met gepinde restaurants en cafés vol met vegan hotspots in Tokyo. Dat mijn moeder vervolgens uren moest lopen om bij die cafés te belanden maakte haar niks uit. Enthousiast zei ze aan het einde van de dag terwijl ze op haar stappenteller keek: ‘Wat hebben we heerlijk gewandeld in totaal ruim 20.000 stappen gezet.’

Ze kent je als geen ander en weet dus dondersgoed wat je denkt   

Heb jij net twee vegan taarten gegeten en kijk je vervolgens toch iets minder enthousiast naar jezelf in je ondergoed in de spiegel? Dan weet je moeder een artikel van Facebook tevoorschijn te toveren waar staat dat plantaardige vetten toch echt veel gezonder zijn dan dierlijke vetten. Bedankt mam, ik voel me al iets minder schuldig.

Wist je dat tijd spenderen met je ouders er voor zorgt dat ze langer leven? Een onderzoek gepubliceerd in JAMA international magazine ontdekte dat eenzaamheid een grote rol speelt in sterfte. Bijna 23% van de eenzame deelnemers stierf binnen zes jaar van het onderzoek, tegenover slechts 14% dat regelmatig gezelschap had. Dus boek die reis met je moeder/vader, waai even bij ze aan of desnoods bel ze even. Het is direct een goed begin van je dag!

Nieuwsgierig naar hoe belangrijk de vader-dochterrelatie is? lees dan dit artikel

About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top