OURGROUND
No Comments

Hans heeft Honger

Eten in de metershoge stellages van een industriële loods! 
Why ordinary if you can have extraordinary?

Ooit in de opslagruimte van een fietsenloods gegeten? In oktober kreeg een select gezelschap de kans om in de metershoge stellages van fietsenretailer Hans Struijk gehesen te worden. In een volledig uitverkochte industriële loods vond op 11 en 12 oktober de food experience Hans heeft Honger plaats. Een unieke belevenis waarbij gasten konden genieten van eten op sterren niveau in een verticaal pop-up restaurant.

Hans heeft Honger tour
Stipt om 19.00 werden de gasten verwelkomd met een amuse van mossel en een welkomstcocktail. Ook kregen ze de kans om op een blenderbike warm te draaien en zich klaar te stomen voor de tour van hun leven: de Hans heeft Honger tour. Na het warm draaien konden de gasten hun krachten upgraden door aan hun entree, de oester, bijzondere kruiden toe te voegen voor extra kracht, spice of snelheid. Toen reed de heftruck voor en begon de tour over de ‘steel mountains’. In de metershoge stellages tussen de fietsen waren mini restaurants gecreëerd met tafels voor twee tot acht personen. Je hoefde niet bang te zijn om te klimmen, want per heftruck werden de gasten naar hun tafel gebracht. Ook de drankjes en het eten werden geserveerd via de heftruck. Gasten wisten niet wat ze beleefden. Myrthe Stapper: “Toen ik op de heftruck stapte, door de donkere stellages reed en uiteindelijk bij mijn eigen mini restaurant aankwam wist ik niet wat ik mee maakte. Dat stellages getransformeerd kunnen worden tot een knus restaurant heeft iets magisch”. Niet alleen het concept was bijzonder, ook het eten smaakte naar meer. Marie Claire van Hessen: “Ik heb vorige week nog bij Ciel Bleu gegeten maar ik vind het eten hier eerlijk gezegd lekkerder.” De avond eindigde bij de ‘foggy finish’: op vijf tafels konden gasten genieten van een grand dessert waarbij ze door gebruik van speciale zeilen direct van de tafel konden eten. Door gebruik van droogijs was de ‘foggy finish’ een bijna filmisch einde van een unieke avond uit.

Hoe het allemaal begon
Het begon allemaal met een bijzonder idee van Milou Turpijn (27), opperbaas bij OURGROUND. Zij zag de kans om in de opslag van Hans Struijk optimaal te benutten en bouwde de stellages om tot een tijdelijk restaurant. Door te eten in stellages en twee stellages tegenover elkaar te zetten heeft iedereen zijn eigen stekje en kan er ook gegluurd worden naar andere tafels. Ook de tijdelijke keuken heeft een plek gekregen bij de stellages zodat iedereen zicht had op hoe de gerechten gecreëerd werden. Milou: “Ik wist dat mijn idee voor sommige mensen waanzin zou zijn, maar als je dromen niet groot genoeg zijn dat je er af en toe bang van wordt, dan zijn ze niet groot genoeg. Toen ik Bastiaan Hagenouw, eigenaar van Hans Struijk, zo ver kreeg om zijn fabrieksloods beschikbaar te stellen en Edwin Sander wist te strikken om het eten te verzorgen wist ik dat deze droom werkelijkheid zou worden!

Eten op sterren niveau
Edwin Sander (25) verzorgde de (h)eerlijke gerechten en wist met beperkte middelen – in de loods was een tijdelijke keuken opgebouwd – op sterren niveau eten te verzorgen. Met de beste ingrediënten en bijzondere smaken zoals escabeche van limoenblad, Gillardeau oester en rode ui compote met vanille zet hij een smaakvol 5 gangen menu neer. Het grand dessert van Cru de cacao, hangop met chiazaad, pastille van wei en caramel van aceto bianco werd zo van genoten dat de tafels letterlijk werden afgeschraapt. Edwin: “Het was voor mij twee avonden knallen met een top team. Het aansturen van de keuken, de sfeer, de passie en het enthousiasme gaven mij kippenvel! Een fantastische ervaring die smaakt naar meer.

Tagged with:
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top