OURGROUND
No Comments

OURGROUND’s favoriete festivals

Met 865(!) festivals in Nederland kun je nog wel eens last krijgen van keuzestress. Waar gaan de OURGROUND moppies de komende maanden paraderen? Lees het hier!

Jolien: Als grote verkleed liefhebber heb ik als vurige tijger rondgelopen op Valtifest en ben ik in hippiepak op Ruigoord gestrand, maar ik ben nog steeds een Milkshakevirgin. Daar gaat dit jaar verandering in komen. Een feest met duizenden afgetrainde mannen in glitterpak (die je niet lastig gaan vallen), drag queens, het vieze poezendek en Spice Girls muziek kan dit feest niet misgaan lijkt me. Verder ben ik (zoals ieder jaar) te vinden op Appelsap.

(Foto: Milkshake Festival)

Tamara ligt na een half jaar in New York even helemaal uit de festivalsfeer. “OMG ik zou het niet weten! Ik hoor wel dat Welcome To The Future nog altijd heel leuk is vanwege de goede crowd”.

Valentine is er even tussenuit geweest en daardoor is haar festivalfever een beetje getemperd. Even inkomen deed ze laatst op de zondag bij Georgies maar al haar krachten spaart ze voor Dekmantel. Want die discofever, die gaat nooit verloren!

Milou verschijnt alleen nog maar op feestjes als ze zelf het feestje mag bouwen: “Ik ga sowieso naar Don’t Feed The Animals, alleen bij goed weer: allemaal komen dus. Verder ik op Extrema Outdoor, Solar en Where the Sheep Sleep, allemaal om te draaien. Verder ben ik namelijk een oma” aldus ons opperbaasje zelf.

Charlotte is altijd te laat met festivals inboeken. Maar is zeker te vinden op de parade met een flesje wijn en een kan hoofdpijn Sangria Altijd wel een paar showtjes pakken, maar vooral kletsen met iedereen die je een jaar geleden zag op diezelfde plek, links van de zweefmolen. Die zweefmolen kan dan half ladder, als de zon onder is, niet overgeslagen worden. Dat wordt ook elk jaar weer vastgelegd met een scheve polaroid foto.  En ook een Milkshake virgin, maar het lijkt haar een goed idee om daar dit jaar verandering in te brengen.

Liv‘s absolute favo is Into The Great Wide Open. “Omdat er echt niks vergelijkbaars is in Nederland en daarbuiten. Het halve eiland fungeert als decor van het festival en je gaat op je huurfiets van het Duinpodium naar het Bospodium waar ’s ochtends vroeg Lucky Fonz III magisch mooie liedjes speelt. Omringd door de liefste mensen van Nederland en een eeuwenoud dennenbos waan ik me dan ver weg van de wereld. Zónder een of ander geestverruimend middeltje gebruikt te hebben. Als je op zoek bent naar een vuig feest, is dat ook zeker wel te vinden. Als alle kindjes allang naar bed zijn, gaan de echte vrijbuiters op pad, op zoek naar het feest. Deze guerilla feestjes vind je dan op het strand, waar een Burning Man achtig tafereel heerst ’s nachts. Met een aantal kampvuren en gekleurde zelfgebouwde karretjes met muziek en gekke drankjes struin je dan dronken van verliefdheid op het eiland over het strand, zónder toegangspoortjes, bewakers of bandjes. En dat allemaal op het mooiste stukje natuur van Nederland, een van de Waddeneilanden.”

Catarina, onze jongste telg heeft zichzelf de jaloersmakende status van travelblogger mogen aanmeten deze zomer (volg haar HIER op Instagram en lees HIER haar avonturen) dus moet tot haar grote spijt alle festivals missen!

Wat: festivals
Waar: in Amsterdam
Waarom: voor degene die graag met ons willen dansen in de buitenlucht
Website: ourground.nl

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top