OURGROUND
No Comments

Begin het weekend goed bij Mash!

Het leven in de Pijp speelt zich voornamelijk op en rondom het Gerard Douplein af. Vanaf donderdagavond is menig Pijpmeisje of -jongen hier te vinden (including myself). Het zijn vooral studenten die de bekende kroegen als De Groene Vlinder, de Pilsvogel en Flamingo met een vaasje in elke hand bestieren. Het gedrag van sommige studenten laat hier en daar wat te wensen over, dat is niemand onbekend. Dat is ook één van de redenen dat ik steeds minder zin heb om me in de door hen bezette cafés te begeven.

Maar zoals jullie weten is het voor bewoners van de Pijp vrij lastig om ‘het dorp’ te verlaten op vrijdagavond. Gelukkig zijn er tal van andere opties om de studenten te ontwijken. Eén daarvan is Mash, eigendom van de jongens van de Wasserette, precies aan de overkant van het Gerard Douplein. Een bar met een no-nonsense inrichting, lekkere (hiphop) sounds en een goede selectie alcoholische versnaperingen. Buiten het feit dat hier iets ‘ouder’ publiek komt, staan ze ook bekend om de waanzinnig lekkere Gin & Tonic’s. Ze hebben een kaart vol verschillende gins die allemaal anders smaken en met bijpassende tonic geserveerd worden. En ja, die kun je inmiddels bij elke hipsterachtige tent wel halen. Maar ik weet zeker dat Mash een van de eerste was met die te lekkere Gin Mare’s. Afgelopen winter was ik er al regelmatig te vinden en nu de zon schijnt en terras staat is het een uitstekende plek om de vrijdagavond festiviteiten in te luiden.

Grappig gerucht wat ik gehoord heb is dat het pandje vroeger van Prins Bernard was, een heuse pied-à-terre. Na wat onderzoek blijkt dit een broodje aap verhaal. Voorheen zat er de ouderwets Amsterdamse snackbar Mash, welke opgerold is door een investeringsmaatschappij waar wel Prins Bernard junior mede voor verantwoordelijk is. Er zijn zelfs nog hele buurtacties op touw gezet om dit te voorkomen. Maar ach, als Koningshuisliefhebber drink ik er graag eentje op de gezondheid van onze Oranjes!

Wat: Bar Mash
Waar: Gerard Douplein 9
Waarom: omdat ze zoveel lekkere soorten gin hebben dat je nooit twee keer hetzelfde drankje hoeft te bestellen
Website: geen

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top