OURGROUND
No Comments

Daarom moet je naar DGTL

OG_DGTLHet is alweer zover: de aftrap van het festivalseizoen met de drie dagen durende knalfuif genaamd DGTL. Of het nou woest waait of dat de zon schijnt, massaal haasten we ons, in croptops, met mutsen op het hoofd en met sneakers aan de voetjes naar het NDSM-werf om te dansen alsof het zomer is. Het festivalseizoen begint dus niet meer in mei, nee DGTL gaat het dít weekend voor elkaar krijgen om meer dan 30.000 raverakkers en dansmajoren naar het NDSM terrein te krijgen. Waarom zou je dat in godsnaam doen? Het wordt nét een graad of 14? Ik geef je drie redenen waarom je dit weekend toch bij DGTL wilt, nee, MOET zijn.

1 Paashaas, eieren, konijnen en dansen
Maandag ben je VRIJ, een hele extra dag om bij te komen dus! Als je op zaterdag en/of zondag gaat dansen, kan je maandag nog steeds een paaseierzoeksessie met je neefje of nichtje ondergaan. Misschien kan je samen konijnendansen of wiebelen. Die dinsdag op kantoor overleef je ook wel, met de beats nog in je benen.

konijn

2 DGTL goes veggie
DGTL is dit jaar voor het eerst volledig vlees-vrij. Zelf ben ik verre van vegetarisch (toch lastig als je opgevoed bent met werelderfgoed worstenbroodjes), maar ik vind dit toch wel een cool statement. De DGTL knakkers leggen uit: ‘Door gezamenlijk twee dagen vleesvrij te eten, zullen de bezoekers samen bijna 53.000 kilogram Co2, 14 miljoen liter water en 21.000 kg veevoer besparen. Dat staat gelijk aan 350 retourvluchten van Amsterdam naar Parijs’. Bravo!

DGTL-Festival-2015

3 Muziek!
Met zes (!) stages en 77 (!) dj’s lijkt het lastig om je niet te kunnen vermaken. Grote en kleine namen bestieren de draaidecks, een paar van de rakkers zijn bijvoorbeeld Tom Trago, De Sluwe Vos, Black Coffee en Maceo Plex. Boeit de muziek je niet heel veel, dan kun je ook nog chillen bij de vuurkorven, genieten van de spectaculaire lichtshows en genieten van heel veel enthousiaste festivalgangers. En de vega-snacks natuurlijk. Een tipje: de pont terug is DRUK en duurt je zo twee uur in de kou. Dus pak een Uber of versier iemand met een auto.

Wat: DGTL festival
Waarom: als je kunt dansen, doe het
Waar: NDSM eiland
Website: dgtl.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top