OURGROUND
No Comments

OURGROUND – eerste hulp bij festival stress!

Ik heb geen ruggengraat. Te vaak sta ik weer op een feestje terwijl ik me had voorgenomen om een avondje te chillen op de bank. Oktober tot en met mei zijn nog de rustige maanden. Het festivalseizoen, van juni t/m september, is een groot drama voor me. Als enfant terrible geniet ik natuurlijk met volle teugen van alle vunzige deuntjes, hippe kipjes, verkleedpartijen en lekkernijen.Voorgaande jaren zag ik echter door de bomen het bos niet meer. Het lijkt alsof er op elk weekend wel drie verschillende festivals gepland staan en alles klinkt zeer appetijtelijk in de oren! Of er nu house, hip-hop of ordinaire top 40 te horen is, op alle soorten muziek hobbel en twerk ik er op los! Het gigantische aanbod is niet handig voor mij en anderen met keuzestress, FOMO of exotische aandoeningen. Gelukkig bieden wij orde in deze festivalchaos: de tien gouden festivaltips van de OURGROUND moppies:

Sophie houdt van de Parade met de zweefmolen, de poffertjeskraam en de fontein. “En wederom geen voorstelling meepikken. Zo gaat het dus ieder jaar.”

Jolien kijkt nu al uit naar Pitch: “Omdat het tenminste niet zo fakking ver weg is en er ook live muziek is, dus echte artiesten ipv plaatjesopzetters. Alleen is het wel sterk verhipsterd.”

Hanneke is meer van de Bad Habits in het Hilton. “Omdat ik nog nooit zoveel gekke types bij elkaar heb gezien dan in de tuin van het Hilton en daardoor een hilarische nacht heb gehad!”

Sanne K staat het liefst met haar blote poten bij Shoeless. “Omdat je je door op je blote voeten te banjeren de meeste vrije vogel ter wereld voelt. Omdat het één grote speeltuin voor volwassenen is en ze hebben ballonnen, need I say more?”

Charlotte wil altijd wat anders en staat daarom vooraan in de rij bij de eerste edities van festivals: “Het is dan klein, alleen Amsterdammers onder elkaar en je telefoon kan in je kluis blijven want je komt iedereen tegen! Bijna alles mag en er zijn geen verwachtingen dus is het altijd leuk! Voorbeelden zijn het Lente Kabinet twee jaar geleden en ’t Hoofdgerecht vorig jaar. Mijn tip voor dit jaar? Dat weet ik nog niet…”

Sanne G houdt van lekker lang: “Mijn favoriet is het Magneet Festival: dat is een broedplaats van creatievelingen aan het IJ. Vier weken lang kun je meedoen met ‘hippie spelen’. Kleinschalig, kneuterig en nog vrij van provinciaaltjes. Tip tijdens het festival: de zonsondergang op de dijk”

Marieke is er het liefst zo vroeg mogelijk bij en staat al te popelen om naar De Zon te gaan. “Voor mij altijd het eerste festival van het jaar en dus degene waar ik het meeste zin in heb (en waar ik het aandurf om mijn winterbeentjes voor het eerst aan de wereld te tonen)”.

Darla waant zich liever in Suriname bij het festijn Kwakoe: “Het is een vermakelijke chaos van luidruchtige gezelligheid, schaafijs, roti, gemarineerde kip van de bbq, forse vrouwen in felgekleurde gewaden, felle zon en tropische muziek.”

Ik heb zelf in ieder geval al een kaartje voor Open Air, maar gezien mijn ontbrekende ruggengraat ben ik vast met de rest van de moppies op alle bovengenoemde festivals te vinden. Doen jullie mee?

Wat: Festivals
Waar: waar niet?
Waarom: omdat we allemaal lijden aan FOMO
Website: fomotest.nl

Tagged with: ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top