OURGROUND
No Comments

Verjaardagsfestijnen bij Hannekes Boom

Hannekes Boom 5

Ik ben geboren in Zambia in de winter maar jarig in de zomer. Dit heeft zo zijn voordeel; buitenfeestjes zijn sowieso leuker dan bankverjaardagen. Maar helaas ook minder fraaie kanten; volle agenda’s en afwezige vakantiegangers. Jarenlang heb ik mijn verjaardag in het park gevierd. Maar toen bij het idee aan gesleep met picknickmanden en koelboxen de zweetdruppels op mijn lip verschenen, ging ik op zoek naar een andere locatie om het feestvarken uit te hangen.

Wat ik een toplocatie vind om de verjaaring te vieren is Hannekes Boom. Niet meer dan een simpele houten blokhut aan de waterkant omringd door een groot grasveld, terras en een steiger om aan te meren met de boot. Uitkijkend op de Nemo met de stad op de achtergrond en aan de andere kant de loopbrug en het spoor. Door het weidse uitzicht voelt deze plek aan als een hippie oord in de natuur, maar in werkelijkheid ligt het super centraal in de stad. Ik houd van het rommelige sfeertje dat hier hangt en de mensen bungelend met hun benen over de kade genietend van een flesje rosé.

Perfect voor een zwoele zomeravond met licht zenuwachtige verjaardagskriebels in m’n buik. Mijn vrienden die in fladderende zomerjurkjes en korte broeken met lachende gezichten komen aanwaaien. Koude biertjes klokken en koele wijnen pimpelen totdat de zon ondergaat en de stad voor onze ogen verandert in een heelal van kleine lichtjes die weerspiegelen in het water. Vraag me niet hoe, maar vorig jaar eindigde ik in mijn feestjurk al dansend op een rollator. Ik zeg het je: nooit meer naar huus.

Wat: Hannekes Boom
Waar: Dijksgracht 4, centrum
Waarom: toplocatie voor verjaardagsdagspartijtjes en andere festijnen
Website: hannekesboom.nl

 

 

About the author:
Has 38 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top