OURGROUND
5 Comments

Voetbal, bier en tieten.

Je huis ontvluchten om in de kroeg van een potje voetbal te genieten is geen onmogelijke opgave in de Pijp. Maar het gaat niet vanzelf in het huidige feminiene straatbeeld van dit stadsdeel. Laat je vooral niet ontmoedigen door de tsunami aan slaatjes, shakejes, cupcakejes en alle andere op elkaar lijkende tentjes wanneer je door de Pijp fietst. Hierbij drie dikke tips op het Marie Heinekenplein om je op weg te helpen, bel alvast je vrienden….

Bar-restaurant Barça staat garant voor bier en tieten. Aan de naam ligt het in ieder geval niet in deze voetbaltempel. De bitterballen en hamburgers zijn van Champions League niveau. Bovendien genoeg scoringskansen in dit kippenhok, met het risico buitenspel te moeten uitleggen. Dit alles gaat wel een beetje ten koste van de rauwe voetbal sfeer. Maar goed, ieder nadeel heb zijn voordeel want de enigszins chique ambiance houdt schorriemorrie buiten de deur.

Tegenover de Barça vind je het tegenovergestelde: Café de Kroeg. Het negeren van het rookverbod zorgt er voor dat je geen last hebt van de boeren en scheten van de andere genodigden. De kroeg ademt daardoor wel echt voetbal. Op een rustige zondagochtend vliegen de tosti’s om je oren en zit iedereen om twaalf uur alweer aan het bier, gewoon omdat het kan. Laat je meesleuren met de ongecompliceerde sfeer van deze  voetbalkroeg, publiek is tenslotte de winnaar!

Over publiek gesproken. In Café Vrienden (naast de Barça) kun je iedereen treffen. Van de verdwaalde toerist tot de jarige oma en zichzelf overschreeuwende sportteams, iedereen is hier welkom. Bovendien hoef je niet te verkassen om een bodem te leggen voor al het biergeweld tijdens de wedstrijd. Een sateetje is zo gepiept en bovendien niet duur. Als je mazzel hebt is het toetje later op de avond een upcoming b-artiest. Wat wil je nog meer?

Onze gastblogger van deze week is Massi. Door de weeks is hij zielenknijper en in het weekend geeft hij gehoor aan zijn eigen verslavingen: voetbal, bier en tieten.

Wat: Bar-Restaurant Barca, Cafe de Kroeg, Cafe Vrienden
Waar: Marie Heinekenplein, de Pijp
Waarom: ongecompliceerd voetbal kijken
Website: ajax.nl

About the author:
Has 76 Articles

5 COMMENTS
 1. Peter

  14,50 goedkoop voor een sateetje?

  1. Sophie

   Ja toch?! Maar eh, als jij mooiere pareltjes in Amsterdam weet voor een goed(koop) sateetje, dan willen we je bij deze uitnodigen om een volgende GASTblog hierover te schrijven!

 2. Johan cruyff

  Ok. Ik was dus op zoek naar een ongedwongen sfeertje om de wedstrijd te kijken. Lees ik bovenstaand artikel en denk de juiste spot gevonden te hebben! Café Barca, klinkt uitmuntend. NOT!! is gewoon een ietwat chique restaurant waar je (inderdaad) voetbal kan kijken, maar dan alleen in het rookhok ! Beetje misleiden verhaal lieve menschen ..

  1. admin

   Lieve Johan Cruyff, wat jammer dat een NOT voetbalmiddagje had. Vroeger, lees 2013, wat dat nog niet het geval… Waren de scherm overal, ook bij de openslaande ramen naar het terras. Een heel gezellig voetbalmiddagje vertoefen. Maarja, zo gaat dat in de tijd, die veranderd nog wel eens. We hopen toch dat je onze verhalen blijft lezen en hopelijk kunnen we in meer recente verhalen betere tips geven!
   Liefs, De Moppies

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top