OURGROUND
No Comments

Volkshotel: kut of kont?

fietsenkamer Volkshotel

Of we een kijkje wilden komen nemen bij het Volkshotel. Een plek met een café, rooftop cocktailbar, club, restaurant, jacuzzi’s, flexwerkplekken en 172 hotelkamers. Wat? Ja, echt! Dit megagebouw is een plek waar je 24 uur je hart kan ophalen en dus nooit meer naar huis hoeft. Jolien en ik gingen testen of wij dat ook willen. 

Terwijl ik kijk naar het gebouw wordt het me duidelijk dat dit megading inderdaad zoveel verschillende ruimtes kan bevatten. We besluiten om eerst de hotelkamers eens goed te inspecteren. Er zijn acht kamers ingericht door creatieven waarbij we telkens in een totaal andere wereld verkeren. Van een hotelkamer geïnspireerd op de Jordaan (lees: oudbollig behang, mega hert en een badkamer die de verscheidenheid van Amsterdam moet tonen) tot een fietskamer waar je letterlijk in een bakfietsbed slaapt. Alle kamers zijn door verschillende creatieven ingericht. Hele hitsige en exhibitionistische creatieven welteverstaan. Zo heb je bijvoorbeeld een bubbelbad direct aan het raam (leuk voor de overburen) en kan je vanuit het bed kijken naar je hotelgenoot terwijl hij of zij aan het schijten is. Deze kamer is speciaal voor bruidstelletjes: als dat geen echte liefde is dan weet ik het ook niet meer. De kamers zijn tot in de puntjes verzorgd: zelfs het design van de douchespullen is gepimpt met de illustraties van Gijs Kast, bekend van zijn tekeningen in het Parool. In de kamers werd tijdens het openingsweekend flink uitgepakt, zo was er een sekskamer waar je allemaal vragen kon stellen. De vraag van de avond was: wie laat er wel eens scheten tijdens de seks? Waarop er gereageerd werd met: kut of kont. Tja, terechte vraag!

Volkshotel Amsterdam OURGROUND Volkshotel Amsterdam OURGROUND Karaoke
Naast de hotelkamers zijn er ook diverse mogelijkheden om je te bezatten en te dansen: zo kan je karaoke zingen, helemaal uit je plaat (letterlijk) op het dakterras op keiharde techno of lekker zweten in de kelder terwijl de DJ draait. Door de verscheidenheid aan hotelkamers en feestelijkheden voelde het alsof ik verkeerde in het brein van een schizofreen. Wat ik persoonlijk wel kan waarderen, want de hele avond kan je op ontdekkingsreis in dit enorme pand en raak je letterlijk (en figuurlijk) van het pad af.

Het volkshotel heeft nog wel wat kinderziektes. Het gebouw is industrieel 2.0. Wat in feite inhoudt dat er nog allerlei kabels, snoeren en buizen hangen, er allemaal gaten in de vloer zitten en het schijnt dat de kelder de dag voor de opening nog onder water stond (zo rook het in ieder geval wel). Hakken kan je dus beter thuis laten als je naar het Volkshotel gaat. Eigenlijk kan je alle kleding wel thuislaten als je een dansje wilt wagen in de nachtclub. ‘It’s getting hot in here’ is een understatement. De kelderbox DJ mag wat mij betreft vervangen worden. Het mixen had hij nog niet onder de knie en hij dacht dat hij elk nummer helemaal moest afdraaien. Zonde! Is het dan wel een aanrader? Zeker, want deze chaos, wanorde en rauwheid heeft ook zeker zijn charme! Het Volkshotel staat garant voor een top avond uit! Juist door de verscheidenheid in muziek en ruimtes is er voor ieder wat wils. De bonte mix van mensen zorgt voor een goede ongedwongen sfeer. En er zijn Grolsch halve liter flessen. Meer heb je eigenlijk niet nodig.

Foto’s cover en fietskamer © citinerary.net

Wat: helemaal het pad af in de club, in de hotelkamer of op kantoor
Waar: Wibautstraat 150
Waarom: omdat het net open is en het kan
Website: volkshotel.nl

Tagged with: , ,
About the author:
Has 91 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top