OURGROUND
No Comments

Waarom je naar Bacchus Wijnfestival moet

bacchus (1)
Vorig jaar hadden onze vrienden van Bacchus vreselijke pech met het weer. Maar dat heeft ze vooral niet uit het veld geslagen, integendeel zelfs. Dit jaar niet één, maar twee weekenden lang wijnpret in het Amsterdamse bos. Ik geef je niet één, niet twee maar zelfs dríe redenen waarom je daar heen moet.

1 WIJN
Iedereen wordt toch gelukkig van een goed glas wijn? Met meer dan 300 soorten zal er in ieder geval altijd eentje tussen zitten die je lust. Zelfs al zou je alle dagen naar het festival gaan haal je het (hopelijk voor je lever) niet om alle verschillende te proberen. De prijs valt alles mee, al vanaf € 3,00 heb je een lekker glas in handen. Ook leuk: bij binnenkomst op Bacchus Wijnfestival krijg je direct een poepiechique Royal Leerdam wijnglas dat je mee naar huis mag nemen.

2 MUZIEK
Bij het woord ‘wijnfestival’ had ik niet zo’n hippe line-up verwacht. Ik dacht eerder aan een wat stijf gebeuren, daggeren met een wijnglas lijkt me toch een beetje gek. Maar niets bleek minder waar en ook dit jaar is de muziek weer veelbelovend. Zo verzorgen de leukerds van Chicago Social Club, 22Tracks, Festimi, Frits, Disco Dolly en Vrijmibodisco de line up. Dat belooft tóch nog wat heen en weer geschud met de billen op Soul tot aan relaxte house en Hip Hop.

3 PROEVEN
Of ik blind het verschil proef tussen een rosé en een witte wijn? Dat durf ik niet te beweren. Dit, en andereunnamed uitdagingen/proeverijen zijn te vinden op het festival. Doe bijvoorbeeld mee aan de ‘Cheese War’ in Het Wijnlokaal en bepaal wat beter past bij de kazen van Fromagerie Kef, een heerlijk IPA biertje van Bier&Co of een rode klapper van Okhuysen?

Je vervelen bij Bacchus wordt lastig. Tot daar!

 

Wat: Bacchus Wijnfestival
Waar: Amsterdamse Bos
Wanneer: 10-11-12 & 17-18-19 juni
Website: bacchuswijnfestival.nl

 

About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top