OURGROUND
No Comments

De Amsterdamsche Waarheid #3

 Je date scoren met speciaalbier is als vechten tegen de bierkaai

Modieuze fijnproevers en date-gezanten opgelet. het worden zware tijden voor u allen. Een date hengel je niet zo makkelijk meer binnen met een biertje. Zéker niet met een hele speciale. Waarom niet? 

Notitieblok in de aanslag? Daar gaan we:

Waarschijnlijk speel jij vakkunding alle koppel apps uit en áls er dan een future-ex-wife aan de strijkstok blijft hangen reageer je casual met iets gevat. Let wel: hier is 1:10 de benchmark. Van 9 hoor je niets maar focus je op die ene die wel echt denkt dat je grappig bent. Vervolgens speelt zich een heel delicaat spel af; wees vooral niet te eager en speel vooral hard to get. Blauwe vinkjes en ‘last online’ gewoon blind negeren, you’re in the lead! Waarom? Vrouwen, mannen, the hele f*cking world valt op schaarste. Het is als de ballenbak theorie: er zitten 1000 gele, 500 rode en 10 blauwe ballen in. Welke bal wilde jij als kind hebben? Juist! (de blauwe).

bier

Je wilt graag laten zien hoe uniek jij wel niet bent dus neem je je door Cupido aangeschoten wild mee naar een speciaalbier cafe. FOUT, FOUT, FOUT! Speciaalbier heeft inmiddels dezelfde ‘uniekheid-index’ als een Toyota Prius voor een Vinex woning. Nul komma nul dus. Speciaalbier is geen blauwe bal meer. Zelfs bij de Hema koop je tegenwoordig je eigen speciaalbierbrouwset, man o man! Nog erger: door deze bierbrouwgekte is er wereldwijd een ‘schreeuwend tekort’ aan hop ontstaan. Dit komt door de vloedgolf van sex-zoekende Hppn-matches, die elk speciaalbiercafe leegslurpen alsof het de shortcut naar andermans slaapkamer is. Dat je over een paar jaar direct je date afbreekt, als de ander een ‘Zatte’ danwel ‘Natte’ besteld ipv een wijntje besef je je nu nog niet. Met andere woorden; je match proberen binnen te hengelen met een date geijkt op het unieke karakter van speciaalbier is kansloos… Het is vechten tegen de bierkaai.

Vechten tegen de wat? Let me dit Amsterdamse gezegde uitleggen. Vroeger werd bier nog buiten de stad gebrouwen. Deze vaten kwamen per schip aan bij de Oudezijdse Voorburgwal ter hoogte van de Oude Kerk. (hiero). Daarom kreeg deze kade de naam ‘bierkade’ of in oud Nederlands; ‘bierkaai’. No shit Sherlock…

debierkaai_vroeger

De biervaten werden door bonkige mannen overgeladen op klaarstaande karren voor verdere distributie. Helaas waren deze mannen zelf ook communicerende vaten: hebben ze veel kracht dan hadden ze weinig intellect en andersom. Einstein, Newton en Archimedes hadden nou niet bepaald het postuur van Dennis van der Geest. Onder het mom ‘wie appelen vaart zal appelen eten’ tikte deze mannen na een dag noeste arbeid ook wat biertjes weg en sloeg de sfeer vaak om. De ijzersterke mannen van de ‘bierkaai’ waren daarom berucht. Met hen wilde je geen ruzie want je was bij voorbaat gedoemd. Vrij vertaald staat daarom het ‘vechten tegen de bierkaai’ gelijk aan “je inzetten voor een kansloze zaak”. 

Inderdaad. Precies zo kansloos als een date scoren met een Eiwit. Of erger nog: een eigen brouwsel.

foto marco knitel

Jongens en meisjes, gefeliciteerd. Jullie zijn zojuist vermaakt door Marco, die je waarschijnlijk nog wel kent van zijn succesdebuut: 5 redenen waarom de hipster razendsnel uitsterft en de uitleg over waarom Amsterdamse chicks niet te vertrouwen zijn, de eerste edities van de Amsterdamsche Waarheid. Marco feest en werkt als een maniak, is rete-slim en rete-scherp en neemt de samenleving graag onder de loep. In het dagelijks leven staat hij vaak op een podium zijn ideeën te verkondigen, maar vanaf nu maken wij met liefde een digitale spreekstoel voor hem vrij. Marco, we like you! 

About the author:
Has 76 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top