OURGROUND
1 Comment

Nooit meer naar de kalverstraat met The Cloakroom

the cloakroom

Vrouwen zijn dol op zoeken naar de nieuwste, hipste en leukste kleding. Uren, dagen en weken kunnen ze besteden aan shoppen. Ik ben duidelijk een man want slenteren door de Kalverstraat is niet aan mij niet besteed. Zelfs in de 9 straatjes, waar ik wel graag ronddwaal, vind ik kleding inkopen verschrikkelijk. Shoppen is voor mij iets wat door de jaren heen steeds verder van het concept ‘hobby’ af is gaan staan. Gelukkig weet ik inmiddels dat er bepaalde winkels en merken zijn waar ik eigenlijk altijd slaag. Lekker praktisch en snel loop ik die winkels binnen en sla ik mijn slag. Het nadeel van deze manier van winkelen is dat in mijn kledingkast een gebrek aan diversiteit en creativiteit heerst. Sinds een aantal maanden heb ik daar een oplossing voor: The Cloakroom.

The Cloakroom is een personal shopping service. Ideaal voor mannen zoals ik die niet van shoppen houden maar er wel graag leuk en afwisselend uitzien. Wanneer ik me aanmeld bij The Cloakroom heb ik een telefoongesprek met mijn persoonlijke shopper Alexandra om te bepalen wat ik zoek en leuk vind. Vervolgens gaat zij hiermee aan de slag om een aantal outfits te kiezen. Een week later wordt (op mijn werk, heel handig want wie is er nog thuis) een box afgeleverd. Die box bevat een lading kleding en een handgeschreven briefje. Alexandra legt uit wat ze erin heeft gedaan en waarom, maar bovenal: je moet de kleding sowieso passen! Al denk je dat het niks is: eerst aantrekken, dan pas zeuren. En inderdaad, kleding die ik zelf niet zou kiezen verrast me en is toch cool wanneer ik het aantrek. De kleding die ik ook na het passen niks vind mag ik gratis terugsturen. Ideaal!

the claokroom
Op basis van mijn keuzes leert Alexandra mij keer op keer beter kennen. Nadat ik na afgelopen bestelling nog niet uitgewinkeld was kreeg ik afgelopen week de kans om ook op het kantoor van The Cloakroom langs te komen. Alexandra had namelijk nog wat mooie kleding liggen die ze wilde ‘testen’. Het kantoor zit maar 500 meter van mijn huis en kan ook ’s avonds bezocht worden. Met een whisky én een biertje neem ik op een bank plaats terwijl Alexandra telkens wegloopt en met een ander kledingstuk terugkomt tot we een paar mooie outfits bij elkaar gezocht hebben. Shoppen is voor mij nog steeds geen volwaardige hobby, maar op deze manier wel een stuk makkelijker geworden! En omdat The Cloakroom direct met leveranciers werkt, betaal je hetzelfde als in de winkel.

Dennis, onze gastblogger, is (als hij niet aan de whiskey zit met zijn personal shoppers) consultant. Maar het allerliefste loopt hij rond in een snorrenpak. Wat? Ja check zijn Facebook maar! 

Wat: The Cloakroom, shoppen voor de moderne man
Waar: waar jij wilt, thuis, op kantoor of bij The Cloakroom
Waarom: omdat niemand met veel plezier de Kalvestraat induikt
Website: thecloakroom.nl

About the author:
Has 76 Articles

1 COMMENT
  1. Erica

    Wat een geweldig concept!
    Je eerste zin is wel erg generaliserend. Ja: veel vrouwen vinden shoppen leuk, maar zo leuk als jij het stelt? Dat durf ik te betwisten. Het vinden van een leuke outfit is leuk, maar vooral als dat lukt! Als je full time werkt, wat veel vrouwen nu ook doen zoals veel mannen, heb je helaas minder tijd om ‘eindeloos’ te shoppen. En daarom vraag ik me af (met meer vrouwen, lees ik op social media): is dit er ook voor vrouwen? Dat zou helemaal fantastisch zijn! 🙂

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top