OURGROUND
1 Comment

Gastblog: Legendarisch buiten de hokjes

Onze gastblogger van deze week is Styn Bourlet, eigenaar van Bo Productions, oftewel: hij organiseert feesten en partijen. Het spreek nogal vanzelf dat hij ook niet vies is van een feestje. Maar de manier waarop, daar mogen we nog wel even aan werken.

Wanneer je in de evenementenbranche werkt is het onderwerp van gesprek vaak ‘die legendarische feesten’. Mijn oudere vrienden hebben het dan altijd over het legendarische Roxy en It tijdperk. Dit was blijkbaar de goede oude tijd door de opkomst van de housemuziek en toen alles kon en mocht. Het moet een hysterische mengelmoes te zijn geweest: hetero tot transgender, student tot zakenlui en alles daar tussenin. Als zij hierover vertellen kijken ze mij altijd met een gezicht vol medelij aan “Zonde toch Styn, dat jij dat gemist hebt”.

Echt leuk voor ze dat zij zo’n toptijd hebben meegemaakt hoor maar toch word ik er altijd weemoedig van als ik wéér die verhalen moet aanhoren. Waarom komt er nú niemand met soortgelijke feesten? Gaan we tegenwoordig liever in aparte groepen uit of zijn we bang of misschien zelfs wel totaal niet geïnteresseerd om een keer wat anders te proberen?

Misschien is het wel de schuld van de homo’s. Die willen toch altijd alles apart doen? Een eigen bar, club, gym, zwemclub en vakantie adresjes? En laten we de gaygames ook niet vergeten. Misschien allemaal ooit bedacht om zo gelijkgestemden te ontmoeten, omdat uit de kast komen vroeger niet zo werd gewaardeerd als vandaag de dag.

Het is een goed voorbeeld van hoe wel snel geneigd zijn om in de eigen vertrouwde omgeving te blijven. Maar raken we daar niet allemaal een beetje geïsoleerd en eenkennig van? Ik vind dat ongezellig! Ik ben zelf homo maar vind het vreselijk om alleen maar tussen dezelfde soort mensen te staan. Verschillende types op een festival, feest of evenement geeft wat mij betreft juist een extra goede sfeer.

Twee jaar geleden heb ik mijzelf een nieuw doel gesteld: Laten we er weer met z’n allen weer een knalfuif van maken! Als resultaat organiseer ik sindsdien feestjes. Feesten voor iedereen die er zin in heeft: Homo, hetero, dik, dun, of je nou groen of geel ziet: iedereen kan erbij.

Mijn tip van dag: Probeer eens wat anders, ga naar andere feestjes dan je gewend bent én met een open mind en ik beloof je: er gaat een wereld van hysterische feesten voor je open. Kan je ook eens met die oude vrienden meepraten…

Wat: uitgaan buiten de hokjes
Waar: House of Bad Habits, Kiss Bang Affair (Club Abe)
Waarom: eenheidsworst is niet leuk of lekker.
Website: Kiss Bang Affair

About the author:
Has 76 Articles

1 COMMENT
  1. Patrick

    Completely agree and so well written! Bravo! 🙂

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top