OURGROUND
No Comments

De beste boksscholen van Amsterdam

De tijd dat boksen alleen iets voor agressieve en zeer brede mannetjes was, is definitief voorbij. Iedere zelfrespecterende fitnessschool heeft een boksring of biedt (zak)trainingen aan. Mijn vriend bokst, mijn meest poppige vriendinnen doen het (dan al niet voor de veelal prettig ogende leraren) en toen zelfs mijn moeder (!) enthousiast vertelde over haar eerste boksles, en ik het voorbij zag komen in een Andrelon reclame dacht ik: “Okay. Deze shit is real.”

Acht kilometer hardlopen? Prima. Anderhalf uur Bikram yoga? Gaat goed. Een uur (kick)boksen? HE-LE-MAAL kapot ga je. Dat dit goed is voor je conditie en goed werkt voor een strakke bips en anti zwiepende Beatrix armen geloof ik dan ook direct. Maar wat ik nog het meest chill vind, is dat je echt even een uurtje van de wereld bent maar dan op precies de tegenovergestelde manier van Yoga. Je kunt niet afdwalen naar de boodschappen die je nog moet doen of die irritante email van je collega, want als je niet oplet krijg je zo een hoek voor je smoel.

Boos op je ex, woorden met je baas of kun je nog steeds ziedend worden om de uitslag van Manchester-Ajax? Neem het allemaal lekker mee naar een boks-uurtje en gooi het eruit. Waar je dat doet? Lees hier mijn favo spots.

1 Ettaki Gym
No nonsense (vecht)sportschool waar je niet de enige bent. De kickbokslessen zijn vaak ENORM vol en bij warm weer ook wat benauwd. Maar desondanks zijn de lessen goed, de leraar legt snel en helder uit, maakt ook grappen en corrigeert waar mogelijk. Regelmatig hoor je bij de dameslessen “Niet zoveel lullen!! Als je aan het vechten bent kun je toch niet kletsen!”. In de lessen staan zowel beginners als echte pro’s.

2 Ready to Rumble
Het is even zoeken naar deze sportschool in de Pijp, gelegen boven een kinderdagverblijf. Eenmaal boven is het een fijne zaal met een goede sfeer. Het is er niet te druk en er worden voornamelijk zaktrainingen gegeven. In mijn beleving draait het hier meer om een conditietraining dan dat er echt mensen voor de ring worden voorbereid. Wat helemaal niet erg is, want die ambitie heb ik ook niet.

3 Vos Gym Amsterdam
Al jaaaaren een begrip in Amsterdam. Ze bieden hier niet alleen (kick)boksen maar meerdere vechtsporten zoals Jiu Jitsu, Taekwondo en savate. Er komen hier allerlei soorten types, maar iedereen is even ambitieus. Elk niveau wordt gerespecteerd. Een inspirerende plek, met kundige leraren.

4 Een op een padstraining in het park
Een persoonlijke favoriet, heerlijk in de buitenlucht en minder kans om te smokkelen. Wel een stuk duurder, dus of deel je personal trainer met een vriendin, of zorg dat je friends wordt met een trainer.

 

Wat: Boksen
Waar: bij een sportschool of in de buitenlucht
Waarom: omdat boksen het helemaal is
Website: boksen.nl/

 

Afbeelding van Google
About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top