OURGROUND
No Comments

Salsadansen bij Summer breeze

Na wild enthousiaste verhalen van mijn zus en een paar indrukwekkende showcases op feestjes ben ik een keer meegegaan naar een avondje salsadansen in Amsterdam. Om eerlijk te zijn leek het me vrij awkward, al die mannetjes die je met klamme handen stevig tegen zich aandrukken en in het Spaans in je oor gaan fluisteren. Daarnaast is idee van salsa dat je ‘je laat leiden’, wat nogal lastig kan zijn voor de gemiddelde geëmancipeerde Hollandse vrouw.  Maar hé! Ik wil toch ook een keer indruk maken met de moves.

Dus hop, op naar Summerbreeze, een latin feest welke in de zomer iedere donderdagavond plaatsvindt in de Westerliefde, de unie en het terras. De muziek is heerlijk vrolijk en de bezoekers zijn er in alle soorten en maten. Veelal in latin chique outfit, alles kan: (glimmende) leggins, hotpants en croptops ongeacht je maat of geslacht. Een blote outfit is overigens wel aan te raden, het is binnen hartstikke heet en dat komt niet alleen door de sensuele danspasjes. Mijn salsamattie en ik schuifelen wat ongemakkelijk rond tussen de zalen. Hoe werkt dit?! Wanneer ga je dansen en vooral hoe?

Al gauw komen de eerste latino’s op ons af ‘you wanna dance’? Na uitdrukkelijk te hebben vermeld dat ik nog een beginner ben ‘no problem lady I’ll guide you’ ga ik dan toch maar de dansvloer op. Met een veel te serieus gezicht en wat zweetdruppels op mijn voorhoofd probeer ik de ‘een-twee-drie-rust’ terug te vinden onder zijn leiding. De eerste dans gaat nog best redelijk, al raak ik wel in de war na een paar draaien achter elkaar. Ondanks alle zweetdruppels en een paar stappen op zijn tenen (oeps) laat mijn danspartner me nog steeds enthousiast zwieren over de dansvloer. Leuk!

Het handige is dat je na een dansje vriendelijk bedankt en dan of naar de bar rent voor een drankje of opnieuw gevraagd wordt voor een dansje door de volgende enthousiasteling. Hoe je in de kroeg vaak smoezen moet verzinnen om weg te komen bij de praatgrage bal, is het einde van het liedje hier de cue to move on. Hoe meer dansjes je doet, hoe leuker het wordt en hoe beter je het kunt. Daarbij worden er eerder op de avond workshops gegeven, wat best een aanrader is om niet compleet bleu de dansvloer op te gaan.

Voor de liefhebbers van een potje dirty dancing wordt er ook bachata en Zouk gedraaid bij Summerbreeze. Deze dansstijlen zijn vrij (zeg maar helemaal) dicht tegen elkaar aan, dus het is maar even dat je het weet voordat je gevraagd wordt. See you on the dancefloor?

 

Wat: Summerbreeze salsa avond
Waar: Westergasterrein
Waarom: om de show te kunnen stelen op een volgend feestje
Website: mysummerbreeze.nl/

Afbeelding van Google
About the author:
Has 114 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top