OURGROUND
1 Comment

Top 3: festival do’s & don’ts

De zomer draait op volle toeren en dus worden we om onze oren geslagen met festivals. Met zo’n 90 (!) festivals is Amsterdam de absolute de koploper van Nederland. En het mooie is, iedereen komt aan zijn trekken: van raven tot we beven naar bieren tot we zwieren. Persoonlijk heb ik de uren voordat het los gaat ontzettende ‘last’ van partystress. Van een gezonde dosis feestvrees is nog nooit iemand slechter geworden. Sterker nog, ik vind het unheimische gevoel wat je ook krijgt vlak voor een ongemakkelijke Tinder date altijd wel lekker. Vaak zijn alle ingrediënten aanwezig om er een leuke dag van te maken, maar het is toch maar net de vraag of het allemaal zo goed uitpakt als je hoopt.

Want wat doe je met je oksels als je zweet en je deo is afgepakt door de feestdouane? Is je shirt wel hip genoeg? Heb ik genoeg nepveren in mijn haar? Aiaiai, het leven van een festivaller is loodzwaar en vol vraagtekens.

Ikzelf ga aankomende weekend los bij Wild und Frei, uit dezelfde koker van de lui die Magneet vorig jaar op z’n kop zette: Wilde Renate. Twee dagen lang word ik hier getrakteerd op een staaltje top-entertainment in het Diemerpark. Met name als KrisKross, Kopjek en natuurlijk Salon du Wilde Renate draaien kan er bijna niets verkeerd gaan. Toch zijn er een aantal voorbereidingen te treffen om het succes van je dag te vergroten. Lees en leer:

1. Wees origineel en creatief

Het festival uniform is in opmars. Voor de meisjes afgeknipte Levi’s, een crop-top en wat nonchalante veren hier en daar. Mannen gaan veelal voor de opgerolde korte broek, shirt met hippe print en schoeisel van danwel Vans, danwel Clarks. BO-RING! Dit fenomeen valt meerdere bezoekers op, want deze week is er een briljante Facebook pagina in het leven geroepen. Eentje om hét festivalshirt van 2014 te eren. Kijk, huiver en don’t try this yourself.

2. Neem het dopje van een (Sourcy) waterflesje los mee in je tas

Het is zomer en het is warm dus heeft men dorst. Logisch. Beetje jammer dat je bij het bestellen van een flesje water nooit een dop krijgt zodat je die hele 33cl in één keer in je keel moet gooien of ervoor moet kiezen de inhoud om te laten flikkeren in de menigte. Los dit nare euvel op door zelf een dopje mee te nemen in je broekzak.

3. Investeer

Het ‘pakken van festivals’ is a way of life, een attitude. Je herkent de ekte ekte ravers vaak aan hun minieme, doch uiterst doeltreffende voorbereidingen. Dat je ze ziet en zoiets hebt van “shiiiiit, dat is nou ECHT handig”. Gewoon copy-pasten, dit gedrag. Investeer daarom voor het te laat is in een oplader op zonne-energie, een zaklamp (voor als je telefoon leeg is omdat je mede-raver eerdergenoemde oplader in gebruik heeft), natte doekjes van Zwitsal, Dextro Energy en wetties.

Zo, klaar! Het weekend kan van mij niet snel genoeg beginnen. Zie ik jullie bij Wild und Frei? Er zijn nog maar een aantal kaarten beschikbaar dus hurry up and start preparing!!! Want zonder een ticket gaat het hele fiske niet door natuurlijk.

Wat: festival tips
Waar: in heel Mokum, maar dit weekend in het Diemerpark bij Wild und Frei 
Waarom: omdat teveel partystress net niet lekker meer is
Website: festivaltrailer

About the author:
Has 100 Articles

1 COMMENT
  1. Tim

    Goeie tips. Maar bij veel festivals met strenge controles (cq. Fouilleren) krijg je geen flessendopjes of Dextro’s mee naar binnengesmokkeld, ben ik bang.

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top