OURGROUND
No Comments

Onzekerheid door het succes van je partner is meer een mannending

onzeker worden door het succes van je partnerOnzeker worden van andermans succes is niet zo vreemd. Gek genoeg geeft het succes van een ander ons soms het gevoel dat we zelf falen. Stel iemand maakt bijvoorbeeld promotie, dan kan het maar zo zijn dat het je onzeker maakt over jouw eigen kunnen. Maar onzeker worden van het succes van jouw liefdespartner, dat is volgens Amerikaans onderzoek met name aan mannen besteed. 

De onzekerheidstest

Het Amerikaanse onderzoek onderzocht de invloed van het succes of falen van een liefdespartner, en in hoeverre iemands eigen impliciete en expliciete eigenwaarde hierdoor beïnvloed wordt. Liefdeskoppels moesten afzonderlijk van elkaar een sociale intelligentietest uitvoeren. Vervolgens kregen de mannen en de vrouwen uit deze liefdeskoppels afzonderlijk van elkaar te horen hoe zijn of haar partner de test had gemaakt. Ze hoorden verder niet hoe zij de test zelf hadden gemaakt. Vervolgens moesten zij opnieuw een test maken, waarbij de test zo gemanipuleerd was dat men kon meten in hoeverre zijn of haar zelfvertrouwen aangetast was.

Onzekerheid: de uitkomst

De resultaten uit dit experiment toonden aan dat mannen lager scoorden op de onzekerheidstest wanneer hun vrouwelijke partner een hoge sociale intelligentie score had behaald in de voorgaande test. Bij vrouwen bleef deze score, wanneer hun man hoog had gescoord in de sociale intelligentie test onveranderd.

Nadenken over vrouwelijk succes maakte al onzeker

Ook blijkt uit het onderzoek dat wanneer een vergelijkbare test werd uitgevoerd waarbij mannen aan een succesmoment van hun vrouwelijke partner moesten denken, zij de daaropvolgende onzekerheidstest minder goed maakte. Wederom gold dit andersom voor de vrouwen niet.

Hoe dit kan?

Het onderzoek zegt hierover dat dit waarschijnlijk te wijten is aan het feit dat mannen over het algemeen competitiever zijn dan vrouwen. Zij zien het succes van hun geliefde als iets waarmee zij zelf moeten concurreren, terwijl dit voor vrouwen veel minder geldt.

Zin om door te lezen? Misschien is dit artikel iets voor jou!

Hoe falen het einde lijkt, maar juist het begin van succes is

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top