OURGROUND
No Comments

De parels van johannes


Op Herengracht 413 waar voorheen Zuid-Zeeland zat opent deze week restaurant Johannes. En nee, het is geen ode aan Johannes van Dam. Maar de link tussen goed eten en de naam is wel snel gelegd. Ik ben dan ook benieuwd wat ons culinair recensent van zijn naamgenoot zou vinden.

Johannes oogt van buiten keurig: een aantal tafels zijn gedekt inclusief wit tafellinnen. Eenmaal binnen zie ik dat er gelukkig ook genoeg tafels zijn waarbij dit niet het geval is. Daar schuiven we graag aan, pal naast de wijnkast met zicht op het restaurant en de keuken. Er werken alleen maar mannen, mannen met bezieling voor goed eten en service. Dat merk je direct. We wagen ons aan het menu van die avond, vier gangen met vooraf twee amuses. En alhoewel men niet direct aan Johannes van Dam verbonden wil worden zijn de fazant kroketjes die we krijgen een duidelijke knipoog van de kok naar Johannes van Dam. Voor wie het niet wist, de man hield van ordinaire kroketten uit de muur. Er volgen meer uitzonderlijke combinaties; ceviche van wilde zeebaars (rauw gemarineerde vis) met yoghurt, komkommer en handgepelde Hollandse garnalen, hert met pastinaak crème en een ongelooflijk lekker chocolade dessert.

Mooi om te zien hoe de gastheren de sublieme gerechten aan ons presenteren en het verhaal uit de keuken goed overbrengen. Het klopt hier gewoon. Tot slot krijgen we bij de koffie de parels van Johannes. En die omvatten eigenlijk alles wat je hier kunt verwachten. Amsterdam is weer een parel rijker.

Wat: Johannes
Waar: Herengracht 413
Waarom: de parels van Johannes wil je niet missen
Website: restaurantjohannes.nl

About the author:
Has 71 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top