OURGROUND
No Comments

Eten op gekke plekken in de stad

Ras-Amsterdamse foodies, opgelet: op 31 maart krijgt Amsterdam er voor één avond 7 tijdelijke restaurants bij. En niet zomaar restaurants; je kunt dineren op de meest krankzinnige plekken – plekken waar eten normaal niet mogelijk is. We sommen op:

  1. Madame Tussauds: keurig met een bordje op schoot bij Willem-Alexander of glamorous shared dining met Lady Gaga. Tout est possible in het wassenbeeldenmuseum.
  2. De Wallen: voor één avondje kan ook jij in het rode licht achter het raam zitten. Diner-a-deux of menage-a-trois. Of het hygiënisch is? We dunno…
  3. Pontje naar Noord: een captainsdinner in de stuurhuut van de pont naar Noord. Ja, je weet wel… achter die deur waar ‘privé’ op staat, waar je je fiets niet tegenaan mag zetten.
  4. Draaiorgelmuseum: wie kent de Amsterdamse draaiorgelfamilie Perlee nu niet? Gastvrij als ze zijn, kun je dineren in hun werkplaats. Dan moet je wel tegen die verrekte draaiorgelklanken kunnen.
  5. Zuidas: VIP dining in een million dollar penthouse van een gigantische woontoren in aanbouw. The sky is the limit – letterlijk!
  6. Stoomboot: eten in de sprookjesachtige ‘Christiaan Brunings’, oftewel het varende monument. Ook wel bekend als de boot waar Sinterklaas tijdens zijn intocht gebruik van maakt – nu netjes aangemeerd bij de steiger van het Scheepvaartsmuseum.
  7. Amsterdam ArenA: een diner met sterallures langs de lijn van het heilige Amsterdam ArenA gras. De grond van Beyoncé en Michael Jackson, het afscheid van Hazes en natuurlijk van Ajax en Oranje. Op 31 maart die van jou.

Dit geniale idee is een eerbetoon aan al deze (soms ondergewaardeerde) pareltjes van de stad.
Maar héla, die plekken hebben toch helemaal geen keuken? Nee, klopt. Hoe werkt da dan? De gerechten worden inderdaad niet ter plekke bereid. Voor € 30 euro pp (inclusief drankjes) bestel je via de app Foodora een diner. Het eten wordt vervolgens vanuit een bestaand restaurant per fietskoerier naar één van de zeven ‘droomlocaties’ gebracht. Reserveer vandaag alvast via www.amsterdameetuit.nl!

Tagged with: , ,
About the author:
Has 37 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top