OURGROUND
No Comments

Top 3: Nieuwe restaurants deze week

ter marsch

Iedereen heeft wel een lijstje van de nieuwste restaurants. Ik ook. Er worden op dit moment meer restaurants geopend dan ik kan bijhouden en meer nieuwe barretjes dan dat ik borrelavonden heb (en dat zijn er niet weinig). Er staan nog een heleboel horeca-dingetjes op mijn to-eat-list waar ik simpelweg geen tijd voor heb gehad. Zoals ‘Hangar’ in Noord. Of ‘Happy Happy Joy Joy’ die zelf geen tijd had. Ook niet voor de vroege vogels. Ik belde op dinsdag, om te reserveren voor een vrijdag maar ze zaten al vol. Oké. 

 

In de horeca-jungle zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Gelukkig vind ik toch mijn weg door m’n Hotelschool achtergrond. Want laat ‘hotello’s’ nou net de allerleukste tentjes bezitten die Amsterdam rijk is. Denk aan Snappers, Hannekes boom of Disco Dolly. Ook de mannen van ‘Waterkant Amsterdam’, ‘De Biertuin’ etcetera maar hen ken ik alleen van naam. Of beter gezegd van hun succes. Hier zijn de nieuwste, leuke tentjes die recentelijk geopend zijn door hotello’s.

 

Ter Marsch & Co

Vanaf maandag 7 maart is Ter Marsch & Co geopend op de Vijzelstraat, ter hoogte van ‘De Munt’. De eerste Ter Marsch & Co in Rotterdam is in het bezit van de titel ‘Beste burger van Nederland’. Hier gaat mijn hamburgerhartje sneller van kloppen. Ik eet nu ongeveer twee keer per week burgers bij Cannibale Royal of Thrill Grill. Pluspuntje van Ter Marsch, ze zijn vanaf 10:00 open en het personeel huppelt rond in tuinbroeken. Ik vind het nu al leuk. Goed om te weten: Ter Marsch & Co zit er voor een jaar. Zet deze dus maar bovenaan je lijstje.

Vijzelstraat 4

 

SNCKBR

Van hamburgers bij Ter Marsch naar de meest healthy snackbar van de stad. De naam doet anders vermoeden maar SNCKBR is all about duurzame ingrediënten. De gerechten kunnen op verzoek ook glutenvrij, koolhydratenarm of vegantisch geserveerd worden. “Zondigen wordt gezondigen” is hun motto.
Je kan van 8:00 powerful ontbijten tot 23:00 gezonde dessertjes eten. Bij elk gerecht staat het aantal calorieën aangegeven. Mijn healhty vriendinnen zijn al fan. De bar is trouwens in de weekenden geopend tot 03:00.

Van Woustraat 34-36

snckbr

Pikoteo

Om het lijstje van deze week af te sluiten is, sprak ik de eigenaar van het nieuwe Tapas bar & restaurant: ‘Pikoteo’. Zijn ogen twinkelden toen hij gepassioneerd vertelde over deze aanwinst. Als iemand met zoveel kennis van het vak, ook nog eens zo enthousiast is, ben ik om. (Hij is trouwens verkozen tot ‘Beste Bartender van Nederland’ toen hij nog bij de ‘Door 74’ werkte.) Zijn chef is een echte Spanjaard die verliefd is geworden op een Nederlandse. En nu voor ons de heerlijkste hapjes bereidt uit de Mediterraanse keuken. Arriba arriba dus, op naar de oude Houthavens! PS: je kunt natuurlijk niet naar huis gaan zonder een cocktail aan de bar te hebben gedronken. Ze serveren lunch & diner.

Houtmankade 9 

pikoteo

About the author:
Has 44 Articles

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top