OURGROUND
No Comments

Liever even geen seks vanavond dank u vriendelijk

Één keer op zondagochtend. Het was een vluggertje, maar ik reken hem wel mee. Nummer twee was op woensdag, nadat we uit eten waren geweest. Wijn doet het altijd goed. Vervolgens bleef het de rest van de week eigenlijk vrij stil tussen de lakens. Behalve dan die warme scheet die ik vol passie tegen mijn been voelde aanvlijen. Het was druk. Hij was moe. Ik was meer geoccupeerd met het finetunen van de perfecte foetushouding, dan met een zwoele kamasutra pose tot uitvoering te brengen. Kortom, geen seks.

Seksloos

Een seksloze relatie. Het is de grote angst van velen. Toch, als ik mijn vriendinnen moet geloven, hoef ik mij daar in mijn omgeving nauwelijks zorgen over te maken. Waarom levert het mij dan zoveel stress op? Na ieder gesprek over seks begint het tellen. Na iedere keer tellen begint het knagende en zeurende gevoel dat het nooit genoeg is.

Beurten tellen

Als ik een week tel en niet verder kom dan een hand, raak ik gefrustreerd. De liefde tussen ons is nog pril, dan lig je toch nog elke avond smachtend in elkaars armen? Geen seks, dat kan alleen maar als je simpelweg met je hand niet bij elkaars broeksknoop kunt. Het is de seks die voor mij de maatstaf van een goede relatie lijkt te zijn. Dit terwijl ik zonder problemen met vlinders in mijn buik en een glimlach van oor tot oor naast hem de afwas sta te doen.

Slapen of seks

Ik lees in een artikel dat een vrouw van vijfendertig één keer per week seks heeft met haar vriend. Ze zijn drie jaar bij elkaar en ze moet er niet aan denken om van hem af te gaan. Maar meer dan één keer per week, dat gebeurt maar zelden. Ik gruwel een beetje bij het artikel en samen met mede angsthazen zeggen we dat we het nooit zover zullen laten komen. Arme seksloze stakker. Maar na een maand rennen en haasten, nauwelijks de tijd hebben om een goeie tien minuten op de wc te zitten, vind ik het helemaal niet meer zo onbegrijpelijk om af en toe slaap, op de wc zitten of een schaars uurtje Netflix boven seks te verkiezen.

Tips om je seksleven te verbeteren

Als ik vervolgens een ander artikel voorbij zie komen over “het belang van je over je ‘geen-zin gevoel’ heen te zetten”, kan ik het niet laten de tips ter harte te nemen. Om vervolgens te lezen dat de tips zo simplistisch en kut zijn dat ik de redacteur persoonlijk in een realistische relatie wil planten (liefst ook nog met drie kinderen om de boel te bemoeilijken). “Kies een standje waar je niet teveel energie voor hoeft te hebben. Denk aan missionaris of bijvoorbeeld lepeltje-lepeltje. Kijk elkaar voor het slapen gaan tien minuten aan en probeer elkaar daarbij aan te raken.”

Jezus, wat een ellende. Voordat die energiebesparende standjes überhaupt aangezet kunnen worden, moet er eerst een pyjamabroek uit, een piemel omhoog en een emmertje glijmiddel uit de kast getrokken worden. Dat is het probleem, niet de fantasieloosheid om op een riedeltje standjes te komen. En het in elkaars ogen staren is na een werkdag van tien uur heus ook niet zo romantisch.

Wat maakt nou dat ik (en ergens hopelijk wij) zo krampachtig bezig zijn met de frequentie van ons seksleven? Is het echt zo erg als je het een paar avondjes achter elkaar niet doet? De komende tijd duiken wij voor jullie en voor onszelf de boeken, het archief en de grote mensenwereld in om op onderzoek uit te gaan. Wat is het belang van seks in een liefdesrelatie, zijn er tips om nader tot elkaar te komen, waar lopen mensen eigenlijk voornamelijk tegenaan (of niet tegenaan..), het komt allemaal voorbij. Lees jij dit artikel en wil je graag anoniem meedenken? Of misschien wel gewoon niet anoniem? Stuur ons dan een berichtje en we maken dankbaar gebruik van jouw ervaring!

Een kleine tip om de boel niet al te treurig af te sluiten: een goed ritme onder welke beweging dan ook kan nooit kwaad. Wij zetten alvast de beste sekssongs voor je op een rijtje. Als die heupen nu niet gaan draaien..

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top