OURGROUND
No Comments

Tattoo verhalen: 10 van de 10 keer de moeite waard om naar te luisteren  

Tattoo verhalen Ink District AmsterdamEen tattoo: je kunt ervan vinden wat je wilt, maar vaak zijn de verhalen erachter al de moeite waard om niet al te snel te oordelen. Ook als dat verhaal een slap verhaal is. En als je hem nog moet zetten? Ga dan naar Ink District Amsterdam. Maar echt, ik meen het. Al is je verhaal nog zo slap, aan je tattoo zal het dan in ieder geval niet liggen.   

Het eerste (slappe) verhaal achter tattoo 1

Neem mijn eerste tattoo. Ik was aangeschoten, drieëntwintig en met tien vriendinnen in Antwerpen. Iemand opperde dat het een goed idee zou zijn als we ons voor eeuwig aan elkaar zouden binden door middel van een tattoo. ‘Het symboliseert onze vriendschap jongens, kom op!’ Na een uur lang discussiëren was iedereen het erover eens: de tattoo zou gezet worden. Je voelt hem al aankomen: de helft van ons had diezelfde dag nog spijt. Ik niet overigens: ik kijk nog steeds met een grijns naar wat mijn moeder ‘een brandmerk’ noemt. Okay mam, thanks.

Waarom tattoo 2 al beter ging

Mijn tweede tattoo zette ik misschien ietwat meer doordacht, maar nog steeds vrij impulsief voor het feit dat je er niet heel gemakkelijk vanaf komt. Na de dood van mijn vader begon ik mij te realiseren dat ik allerlei dingen miste. Niet alleen zijn fysieke nabijheid, zijn bescherming of zijn veiligheid, maar ook hele kleine dingen zoals het feit dat ik niemand meer had wie ik legitiem ‘papa’ kon noemen. Langzaam maar zeker begon een wens zich te vormen om dit weggerukte stukje vocabulaire op mijn lichaam te vereeuwigen. Dichtbij mijn hart, alwaar ik hem het meeste mis. Elke keer dat ik die tattoo zie, denk ik aan mijn vader. De tweede gedachte is echter dat ik wel een ietwat betere tattooshop had kunnen uitzoeken.

Ink District Amsterdam: driemaal is scheepsrecht

Mijn (nu echt) allerlaatste tattoo is een gevalletje van driemaal is scheepsrecht. Hoewel ik trouwens welTattoo inkdistrict Amsterdam OURGROUND met veel moeite deze tattoo kon laten zetten aangezien mijn vriend mij probeerde op te sluiten in de bezemkast. Hij is er dan ook iets minder blij mee aangezien hij tattoos voor ‘ordinaire wijven’ vindt. Ok, leuk voor je. Ik doe het lekker toch.

Ik moet zeggen, ik had wel klotsende oksels en een angstzweetsnorretje die bewuste ochtend. Zouden ze de materialen wel goed schoonmaken? Kwam ik niet weer terecht in een of andere achenebbisj zaak? Had de artiest niet de vorige dag ietwat veel gedronken waardoor mijn vereeuwiging nu gepaard zou gaan met bibberende handjes?

Niks van dit alles bleek waar, gelukkig. Mijn nieuwste tattoo heeft een mooi verhaal (de koosnaam van mijn vader voor mijn broertjes, zusje en moi, geschreven in mijn moeders handschrift) en is ook nog eens waanzinnig mooi gezet. Echt, ik zeg je één ding: als je een tattoo wilt laten zetten, ga naar Ink District Amsterdam. Vanaf moment van binnenkomst voelde ik mij als een hipster vogeltje die neerdaalt in een warm nest. De studio is clean and stylisch, de artiesten professioneel en bekwaam en de eigenaar (Jeffrey) en eigenaresse (Eva) zijn de wachttijd 100% waard. Geen zorgen, je kunt hier ook gewoon snel terecht, maar ik had het gelukje geholpen te worden door Eva: queen of the tattooshop. Tja, ik zei het al: driemaal is scheepsrecht.

Ink District Amsterdam

De tattooshop van Amsterdam is gelegen aan de Nieuwezijds voorburgwal 138 te Amsterdam. Ik kreeg deze shop aangeraden van (zowaar) meerdere vriendinnen. Wat mij vooral heel erg aansprak is dat zij echt kleine, subtiele tattoos kunnen zetten. Mijn twee eerste tattoos zijn ook allebei relatief klein, maar naar mijn smaak nog steeds te groot. Ink District Amsterdam daarentegen, zet echt prachtig subtiele en mega strakke tatoeages. Mensen (zoals ik) die tattoos dus vooral zetten om het verhaal, zijn hier aan het juiste adres.

Maar ook wanneer je een kunstwerk op je lichaam wilt laten tatoeëren, ben je hier aan het juiste adres. Terwijl ik op mijn stoel zat te wachten tot Eva met mij aan de slag kon, keek ik naar een jonge vent die een waar oerwoud op zijn onderarm getatoeëerd kreeg. Hoewel ik het liever bij een lettergreep houd, zag het resultaat er verbazingwekkend goed uit.

Waarom mijn tattoos mij dierbaar zijn

Vroeger vond ik het verhaal achter een tattoo eigenlijk aandachttrekkerij. Mensen die zeiden ‘ik heb hem omdat ik het mooi vind’, vond ik helden. Mensen die zeiden: ‘ik heb hem omdat ik mijn allermooiste vakantie ooit op Bali had’, vond ik (behoorlijke) losers. Nu echter, vind ik het prachtig als iemand een tattoo met of zonder verhaal heeft. Of helemaal geen tattoos, ook hartstikke mooi. Zolang je zelf maar gelukkig bent met wat je in de spiegel ziet, kan het mij eigenlijk bar weinig schelen.

Nieuwsgierig naar Ink District Amsterdam? Check hun Facebook pagina, Instagram of ga naar de website voor meer info!

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top