OURGROUND
No Comments

Trouwen: ‘ja’ doen of lekker laten hangen?

Trouwen: wel of niet zwijmelen bij een aanzoek‘Ja’. Ik hoor het haar zeggen, met haar handen voor haar mond geklemd. Ze wil met hem trouwen. Wijverig begin ik net als de rest van de zaal te klappen. Links van mij zie ik mijn vriendin ongelovig naar het schouwspel voor ons kijken. Ze fluistert: ‘wat een sukkels’, en schudt bedroefd met haar hoofd. Het huwelijk onttrekt vele gezichten.

Sukkel voor de liefde

Nietsvermoedend zit ik op een donderdagavond in een knusse jazzclub wanneer het opeens niet de jazzmuziek is die mij entertaint maar een wat onhandige jongeman van in de dertig. Het leek de jongen met het pluizige haar de perfecte plek om zijn vriendin voor eeuwig aan hem vast te schrijven (contractueel gezien dan). Hij had het zo voor elkaar gekregen dat ze samen vooraan bij het podium zaten. Hoogstwaarschijnlijk zat hij al de gehele avond met zweethandjes en knikkende knieën op het puntje van zijn stoel. Zijn nietsvermoedende vriendin bewoog gelukzalig mee met de jazzy deuntjes.

Plots staat de knakker op, terwijl de zwoel kijkende zangeres hem de microfoon toeschuift. Ik beeld mij in hoe de vriendin op dat moment voelt dat het weleens haar dag zou kunnen zijn. Haar ringvinger kriebelend, terwijl ze hem onder haar bil klemt van de zenuwen. De pluisharige jongen laat het moment van aandacht niet aan zich voorbijgaan en doet ons uit de doeken hoe zijn ‘snoepiepoepie’ en hij een poosje uit elkaar zijn geweest vanwege ‘interne problemen’. Mijn vriendin wordt op dat moment geloof ik spontaan misselijk van haar biertje, en maakt een braakgeluid. Niemand die het verder hoort, aangezien de pluisharige jongen lekker op dreef is.

Sommige mensen zeggen liever ‘nee’ tegen trouwen

De zaal krijgt in geur en kleur te horen hoe hij zijn wederhelft aanbidt en haar nooit meer los wil laten. Terwijl de zaal wat onrustig heen en weer begint te bewegen, neemt hij het doosje uit zijn broekzak. ‘Liefiepiefie, wil je mij alsjeblieft de gelukkigste man op deze wereld maken door met mij te trouwen?’

Terwijl de muziek het weer van de jongen overneemt, kijkt mijn vriendin wat droevig. We onttrekken ons aan het schouwspel en gaan buiten in de kou op een bankje zitten. ‘Weet je wat het is Caty, ik geloof hier gewoon niet in. Waarom zou je een contract nodig hebben in de liefde? Dat is toch walgelijk? Je kunt niemand eeuwige trouw beloven en bovendien is het toch ook een beetje hypocriet iemand officieel aan je te binden? Wat een druk levert zo’n eeuwige belofte op.’ Mijn prinsessenhuwelijk staat (in het geheim) vastgepind op mijn Pinterest en ik heb al honderden toekomstdromen gehad over mijn special day. ‘Wil jij dan wel trouwen?’, klinkt het wat verwijtend naast mij. Met een rood hoofd antwoord ik cryptisch dat ik nog een beetje tussen de pen en het blad hang. Ik wil wel tekenen voor de romantiek, maar of ik echt in dat ‘voor eeuwig bij elkaar blijven’ geloof? Ze knijpt even in mijn been en fluistert in een ernstige verstandhouding: ‘zeggen we niet altijd, nooit iets ondertekenen waarvan je de inhoud niet goed begrijpt..?!’

Sommige mensen twijfelen niet alleen over trouwen, maar überhaupt over een relatie! Lees hier waarom ons moppie Susanne twijfelt aan de liefde in haar artikel Liever (niet) verliefd?

About the author:
Has 64 Articles

Uiteraard is dit schrijfsel weer uit de pen van Catherina gekomen! Na haar ode aan Amsterdam is onze nieuwe OURGROUND telg over haar passie ‘vreten’ gaan pennen en schreef ze de mega hit: de Amsterdamse superficial succesformule. Ze schrijft met een gezonde dosis liefde en toewijding, voor OURGROUND maar ook op haar eigen blog: www.thewritersblog.com. We zijn blij en vereerd met deze top aanwinst in het team!

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RELATED ARTICLES
ARCHIEF
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND MOPPIES
OURGROUND

Een blog met gekke, waardevolle verhalen uit het leven van zes vrouwen in Amsterdam.
Geef ons maar Amsterdam!

Ads

Back to Top